Veckans topplista: Böcker som ger sommarkänsla

20181204_223032_0000

Johannas Deckarhörna tänker sluta med veckans topplista, så tråkigt! Men innan uppehållet är det dags för en lista med böcker som ger sommarkänsla.

Det finns ju några självklara. Som den här:

Sommarboken av Tove Jansson är nog den ultimata sommarboken. Jag tror ändå inte att det blir någon omläsning just i år, jag tänkte kanske istället läsa om Kometen kommer och Trollkarlens hatt.

Det ska nog vara åtminstone en romancebok på en topplista med sommarkänsla. Simona Ahrnstedt funkar alltid. Kroppspositiva böcker funkar alltid. Allt eller inget hamnar på listan! Annars är min favorit faktiskt En enda risk, men i den är det vinter i Norrbotten, så det känns inte riktigt klockrent på den här listan..

En sommarstuga på en ö och en död person under en gran. Som sommardeckare föreslår jag Maria Lang och Mördaren ljuger inte ensam.

Sommarön

Det behövs en till deckare på en ö tycker jag, med en firmas sommarnöje som slutar med en död sekreterare. Alltså Eva Frantz’ Sommarön.

Söta, röda sommardrömmar

Okej delvis för titeln. Jag menar- Söta röda sommardrömmar. Och av någon anledning blev öar ett litet tema här, för Christoffer Holsts bok utspelar sig också på en ö. Och är en deckare.

Okej, så somrigt för mig är en ö. I tre fall av fyra en ö där någon dör. Och så en underklädeskampanj på en reklambyrå. Undrar vad det här säger om mina somrar?

 

24 reaktioner på ”Veckans topplista: Böcker som ger sommarkänsla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s