Veckans topplista: Sommarpocket

20181204_223032_0000

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka temat i Johannas deckarhörnas topplista den här veckan – sommarpocket. Visst har jag läst en hel del somriga pocketböcker, men ingen av dem finns ju tillhanda just nu här på sommarstugan. Och det är ju i så fall (pocket)böcker jag redan läst, så de har ju inte mycket med den här sommarens läsning att göra. Men då var det ju tema ”böcker jag vill läsa i sommar” förra veckan så det här temat behöver inte betyda att sommarpocketarna är avsedda för läsning den här sommaren..

Så här blir det: Det blir en somrig bild av fem pocketböcker som i skrivande stund befinner sig här på sommarstugan.

Jag tyckte Vinbär och vemod (Eva Swedenmark och Annica Wennström) hade somrigast titel och såg somrigast ut, så den syns lite extra bra på bilden. Bluegate fields/Anne Perry har en hyfsad chans att bli läst i sommar. Drakarna över Helsingfors av Kjell Westö är jag lite skeptisk till att jag någonsin kommer att läsa, men den finns här på sommarstugan. Somrig är den för att den är så grön, och sen flyger man väl drake mest på sommaren. En lek med elden av Barbara Cartland hittade jag i en låda med saker till skänks på ett loppis, den läste jag ifjol i juli så den känns somrig för mig, och sist men inte minst Paradisbaden (Akli Tadjer) – hoppas på många paradisiska bad i sommar. Mitt senaste bad igår var inte så paradisiskt, men jag doppade mig ändå i havet efter att jag varit på gym.

Så min tolkning på temat är- några pocketböcker + sommar = sommarpocket!

30 reaktioner på ”Veckans topplista: Sommarpocket

  1. Kul lista! Jag var bara inne på helt andra drakar och innebörden drakflygnin först…. Cartland förknippar jag mycket med sommaren. I ”min ungdom” var vi på en kompis lantställe på sommaren och läste högt valda delar Cartland. Vill minnas att det var många orangerier i böckerna…

  2. Åsa Carlsson

    Vinbär och vemod lät helt klart som en somrig titel. Hoppas nog på mer vinbär än vemod i sommar. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s