Veckans topplista: Vårens bästa

20181204_223032_0000

Idag tyckte Johannas Deckarhörna att det var dags att titta tillbaka på våren och göra en topplista med vårens bästa läsning. Och det stämmer, maj börjar gå mot sitt slut, och efter det börjar sommaren, antingen vi är redo för den eller ej.

Jag är lite osäker på hur jag ska definiera ”vår”, så jag väljer topplistan från det jag läst mars-maj. Jag menar, det snöade ännu i maj så vädret går ju inte att utgå ifrån.

HallonbackenDet kommer aldrig vara över för migBildresultat för steglitsan

Jag erkänner, Steglitsan av Donna Tartt är med på listan lite för att jag var glad att jag lyckades läsa den. Men den är också en bra bok, även om jag tyckte den passade bäst i små bitar och så paus och reflektion emellan.

Equilibrium av Anna Jakobsson Lund kan eventuellt ha förekommit på någon ”bäst i vinter” lista också, men den var alltså suverän. Hallonbacken av Eva Frantz är en bra spökhistoria, visst är den tänkt för barn, men man ska ju inte alltid låta sig störas av sånt. Eller ge den till något barn i närheten (som har bra nerver och inte är mörkrädd). Shaun Bythells En bokhandlares dagbok är mysig och utspelar sig i Skottland. Mycket bra motivering om ni frågar mig. Det kommer aldrig vara över för mig/ Mhairi McFarlane är med för att Mhairi McFarlane. Inte hennes bästa, men den enda av henne som jag läst i vår.

 

 

26 reaktioner på ”Veckans topplista: Vårens bästa

  1. Steglitsan har jag också läst. Och var nöjd när den var slut även om jag också tyckte att den var bra. Lunds bok har jag också tänkt läsa, har lånat den förut men då hanns den aldrig med men den står fortfarande på min läslista.

  2. Åsa Carlsson

    Equilibrium är jag förstås lite nyfiken på, och Eva Frantz skriver ju så bra, ”bra spökhistoria” låter ju dessutom alla tiders! 🙂 Är det en barn- och ungdomsbok eller bara barnbok, känner att jag har lite svårt för att rätt bedöma rena barnböcker… men man måste ju inte skriva om alla böcker man läser förstås. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s