Kidnapparen

Vilken bok? Kidnapparen av Nora Roberts.

Var har jag fått tag på den? Köpte den i matbutiken, den var meningen som födelsedagspresent åt mamma men hon hade redan läst den. Så hon fick en annan bok.

Vad handlar boken om? Alice rymde hemifrån. När hon ändå har tänkt sig att återvända hem, blir hon kidnappad. Hopp i tiden 25 år. Alices systerdotter Bodine är numera chef för familjeföretaget, en resort med hästar och grejer. En anställd hittas död. Alice kommer tillbaka.

Vad tycker jag? Det positiva först. Bodine framställs som kompetent chef för familjeföretaget, och har inte konflikter gällande sitt chefsskap med sin omgivning. Boken är negativ till alla former av våld mot kvinnor. So far so good. Sen lyckas boken para ihop inte mindre än sex personer till tre gulliga heteronormativa par, som alla till slut älskar hästar. Här känner jag större tveksamhet, i synnerhet som det skulle ha varit svårt att hålla reda på vem som var vem om de inte hade haft olika namn. Hästarna var väl det mest positiva i sammanhanget. Dessutom återhämtar sig Alice väldigt snabbt från sin tjugofemåriga tortyr, bara hon kommer till en Riktig Familj, som är hennes egen. Här känner jag mig också tveksam. Man kan läsa boken, man kan låta bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s