En smakbit ur Kidnapparen /Nora Roberts

Det har varit några underbart somriga dagar, jag befinner mig på sommarstugan och mina axlar är lätt röda av solen.

Jag började läsa en Nora Roberts-bok. Jag hade tänkt ge den åt mamma till födelsedagen, hon är ett fan av Nora Roberts, men det visade sig att hon hade läst den här så den blev kvar hos mig. Jag har inte läst väldigt mycket av Nora Roberts, kvinnan som nästan är sin egen genre. Det är kanske lite ovanligt för en person som ändå gillar romance och gärna läser romanceböcker. Det var faktiskt så sent som 2017 jag läste min första bok av henne.

Kidnapparen

Boken Kidnapparen utspelar sig på en hästranch med resortverksamhet. En gång för länge sen stack en ung flicka, Alice, hemifrån och lämnade mor, mormor och syster i ovisshet och sorg. Nu börjar igen unga flickor försvinna i närheten av ranchen. Smakbiten kommer från s. 105:

Ännu en Thanksgiving kom och gick. Alice höll räkning på dagarna med hjälp av kalenderns rutor och siffror. Den hade han inte tagit ifrån henne – än. Hon såg vilken tid på året det var och försökte, försökte allt vad hon kunde, se sig själv hemma, sittande vid det stora bordet i matsalen.
Mamma skulle ha tillagat två kalkoner – en åt de anställda på ranchen. Om hon verkligen ansträngde sig kunde hon känna doften från köket. Morfar skulle grilla stora biffar och mormor skulle griljera en skinka. Det var hennes favorit.
Och alla tillbehören. Potatismos och sötpotatis med marshmallows, gröna bönor och brysselkål- inte hennes favorit. Majsbröd och skysås.

Hoppas er söndag innehåller god mat, men kanske en smula mindre av den än vad det verkar som en amerikansk Thanksgiving innehåller! Mera smakbitar finns det på bloggen Betraktninger, söndagssmakbitarna är alltid ett bra sätt att få nya boktips!

20 reaktioner på ”En smakbit ur Kidnapparen /Nora Roberts

  1. Har läst några böcker av henne och tyckt om dem. Men har inte läst den här, så tack för smakbiten! Och nu blev jag lite hungrig också. 😉

  2. Åsa Carlsson

    Tack för smakbiten! Nora Roberts böcker tror jag befinner sig utanför min komfortzon. Sötpotatis med marshmallows lät ju som en rätt förfärlig kombination… ganska äckligt sött måste det bli. 😉

  3. paulamerio

    Jag läste flera av hennes böcker på nittiotalet, hon har hållit på ett tag! Tack för smakbit och trevlig söndag

  4. Jag har läst några få utav henne men jag tycker hennes karaktärer är lite platta liksom. Föredrar Simona alla gånger! Ska testa alla nya svenska romance-författare också men har inte hunnit dit än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s