Steglitsan

Bildresultat för steglitsan

Vilken bok? Steglitsan av Donna Tartt.

Var har jag fått tag på den? Lånat på biblioteket.

Vad handlar boken om? Den långa och vindlande histoien om pojken Theo som överlever ett bombdåd på ett museum. Genom olika omständigheter får han med sig en värdefull tavla av en steglitsa från muséet.

Vad tycker jag? Jag fullkomligt älskade Den hemliga historien, men hade inte lyckats läsa någon fler av författaren, inte för att jag inte försökt.. Men nu minns jag faktiskt inte varför jag tyckte att den här boken var svårgenomtränglig, eller, kanske jag vet ändå. I alla fall skulle jag säkert inte ha kommit igenom boken den här gången heller om det inte varit för att kulturistanmia ordnade en gruppläsning på instagram av boken. Och vet ni vad- den här boken passar oerhört bra att läsa en liten bit i taget. Då blir det inte så ogenomträngligt och ”för mycket”, utan jag hann läsa om en eller ett par händelser, kunde lägga boken ifrån mig, och fundera lite på hur saker skulle utveckla sig till nästa vecka. Och de här tankepauserna var nog det som gjorde att jag tog mig igenom, annars kanske det skulle ha blivit för mycket, för det händer verkligen saker i den här boken. Ingen befinner sig på samma ställe länge, det är fullt med hel- och halvkriminella typer, mer eller mindre vänligt inställda till huvudpersonen, och alla personerna i boken är också väldigt bra på att ställa till det för sig. Jag kan tänka mig att problemet tidigare har varit att jag försökt ta för stora bitar i gången av boken. Den här boken passar faktiskt utmärkt till att läsa en bit, lägga undan, och sen ta upp på nytt. Jag har inte läst många sådana böcker, och mitt läsesätt är normalt inte sånt.

Hursomhelst, läst i bitar är det här en himla bra bok, mycket komplex och påminner ganska mycket om en labyrint.

Utmaningar: Editerat mycket senare för att jag plötsligt märkte att jag ingen bok har för USA i min FN-utmaning, och den här boken passar utmärkt till det.

2 reaktioner på ”Steglitsan

  1. Donna Tartts böcker ÄR svårgenomträngliga, tycker jag, men jag gillar dem mycket. De är väldigt annorlunda än någonting annat jag har läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s