En smakbit ur Entry Island

57890-6473057481_ce462009e6_o

Idag samlas smakbitarna på bloggen Betraktninger. 

Igår var det lite chockartat att vakna upp till en snötäckt trädgård. Lyckligtvis smälte snön till kvällen, och nu syns inte många spår av den. Jag tycker inte snö riktigt hör hemma i maj.

Nu läser jag en bok jag tänkt rätt länge att jag ska läsa. Jag är inte säker på varför den kändes rätt just nu, om det inte är så att det är någon slags försenad påskekrim, över påsk läste jag ju den svåra ungerska boken Motståndets melankoli och inga deckare alls. Smakbiten kommer alltså ur Entry Island/Peter May. I boken har ett mord inträffat på den avlägsna ön Entry Island. En av poliserna som undersöker mordet, Sime Mackenzie, får en konstig känsla när han träffar frun till den mördade, tillika huvudmisstänkt. Det känns som om han träffat henne förr.

Entry Island

Från sidan 124:

Än en  gång bläddrade han tillbaka till skuggan av den saknade bilden, och samtidigt sköljde den ackumulerade sömnlösheten från de senaste dygnen och veckorna över honom i en våg av nästan bedövande trötthet. Han gnuggande sig i ögonen och betraktade den motsatta sidan. En tretton- eller fjortonårig Kirsty log mot honom. Lika gammal som Ciorstaidh i hans förfaders dagbok måste ha varit nästa gång de träffades. Och någonting drog hand medvetande tillbaka till dagböckerna, till berättelserna som hans farmor hade läst för dem när de var barn. Och hans kunde nästan höra sin förfaders röst.

Idag ska jag också försöka komma ut lite, nu skiner solen igen och det är vanligt majväder. Ikväll blir det också bokklubbsträff, det blir kul!

20 reaktioner på ”En smakbit ur Entry Island

 1. Jeg er helt enig i at det ikke hører hjemme med snø i mai. Vi hadde også litt for ett par dager siden, og det var svinkaldt!
  Jeg har prøvd meg på Peter May, men fikk det ikke helt til. Jeg har tenkt å gi han en ny sjanse 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 2. paulamerio

  Jag har faktiskt läst två May fast jag sällan läser krim. De var bra historier i en fin miljö. Tack för smakbit, kanske dags att läsa en tredje…

 3. Åsa Carlsson

  Ännu inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!
  Ja visst blev man förvånad att vakna upp med vårnaturen i vinterskrud, men ganska vackert också med fluffig snö på vårblomstren, smälte ju bort innan kvällen… ja, snön alltså, inte blommorna. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s