Helgfrågan: Att träffa likasinnade

e36b1-fotoflexer_photo4

Idag är det torsdag fast det känts som måndag hela dagen. I veckas helgfråga undrar Mia:

Brukar du träffa likasinnade och diskutera böcker? Eller skulle du vilja? 

Jag blir alltid lite extra glad när jag träffar på andra läsare. Till exempel har vi en liten bokklubb här där vi träffas och pratar, om böcker och lite annat. Det har varit roligt, ibland läser vi samma bok, ibland läser vi efter ett tema och ibland läser vi vad vi vill.

Det skulle vara så häftigt om till exempel Bokmässan flyttade hit, och var en gång i månaden. Det kan ju hända att jag skulle bli van och det till och med skulle bli tråkigt, men först skulle det vara underbart med en så stor bokgrej hela tiden.

En sak jag skulle vilja prova på är en läsretreat. Jag har tänkt att vår lilla stad skulle vara perfekt att ordna en läsretreat i, men egentligen vet jag ju inte för jag har aldrig varit på en sån.

Idag hoppar jag över bonusfrågan, jag har inget speciellt tårtrecept. Jag brukar antingen baka en helt vanlig sockerkaksbotten eller köpa en färdig, och istället satsa mer på fyllningen!

 

 

19 reaktioner på ”Helgfrågan: Att träffa likasinnade

  1. Jag skulle nog tycka att en bokklubb vore kul, men eftersom jag då och då hamnar i rejäla lässvackor när jag läser väldigt lite skulle det kanske inte funka. Pratar böcker med folk gör jag ändå, ibland med andra kunder i en bokhandel eller med nån bokhandelsmedhjälpare – det finns fortfarande såna som faktiskt läser!!! Det kan bli kul samtal med oväntade tips.

  2. Men då är följdfrågan: vad för fyllning? Har du några smakkombinationer du rekommenderar? mvh, har-en-tårtbotten-i-frysen-och-vet-inte-vad-jag-ska-göra-med-den

    1. Om du gillar citron så är en bra blandning vispad grädde blandat med lemon curd. Till lemon curd-grädde gör sig kiwi bra smakmässigt och kiwi kan se rätt snyggt ut också.

  3. Tårta gör jag aldrig men rabarberpaj och kladdkaka blir det ibland. Prata böcker är kul, blir både på jobbet och privat och så via bloggsfären.

    1. Det är sällan jag gör tårta också. Mer förr när pojkarna var små och det ”skulle vara” tårta på kalasen. Lyckligtvis upptäckte jag rätt snart att deras kalasgäster gillade pizzabitar och varmkorv bättre än tårta.

  4. Läsretreat låter väldigt trevligt. Du får starta en och se om någon nappar på det. Det finns så många speciella resor som människor älskar att delta i. Kan man betala 2000 kr för att få grilla i en skog med en halvkänd kock så varför inte ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s