Veckans topplista: samtidsromaner.

20181204_223032_0000

Idag är jag sällsynt ute då det gäller temat för veckans topplista. För det första är inte ”samtidsroman” ett begrepp jag använder. Men jag tänker att det är en bok som ska utspela sig nu, i den här tiden, utan desto mer historiska inslag eller fantasiinslag. För det andra älskar jag historiska böcker, och fantasy. Jag tror till och med jag läser mer science fiction än samtidsromaner.

Men sedan när skulle något sånt hindra mig från att knåpa ihop en topplista?

The Hate U Give

The Hate U Give av Angie Carr. Visst måste ungdomsböcker kunna vara samtidsromaner? Den här ger i alla fall en bild av nutidsliv, en bild som jag inte får på annat sätt än genom att läsa böcker.

35008669

Vad heter ångest på spanska? av Michaela von Kügelgen. Ung välutbildad kvinna reser till Sydamerika för att hitta sig själv. DET är samtid.

Finna sig

Med Finna sig av Agnes Lidbeck var jag riktigt långt utanför min bekvämlighetszon när det gäller böcker jag brukar läsa. Men det är fördelen med bokcirklar, att läsa sånt man inte brukar.

Inlandet av Elin Willows är ju också en roman som händer här och nu.

Mogen för skrubben : roman

Den roligaste boken i topplistan blir Mogen för skrubben av Solja Krapu-Kallio, och jag skrev att den handlar om vanliga kvinnors vanliga liv, det blir nog en samtidsroman det.

Jag vet helt enkelt inte om deckare och romance automatiskt är uteslutna ur begreppet samtidsroman, så jag har försökt hitta andra böcker. Ska bli intressant att se hur mycket jag tolkat ”samtidsroman” fel när jag ser på andras topplistor! 

 

 

19 reaktioner på ”Veckans topplista: samtidsromaner.

  1. Har inte läst någon på din lista, men känner igen flertalet 🙂

    Känner mig inte heller bekväm med begreppet samtidsroman. Ett flummigt uttryck som egentligen inte betyder någonting 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s