En smakbit ur En bokhandlares dagbok

57890-6473057481_ce462009e6_o

Söndag och dags att dela med sig av en smakbit ur min läsning. Jag har haft en fin söndagsmorgon så här långt, det är verkligen härligt att vakna första gången för säsongen på sommarstugan. Vädret ger också försmak på sommaren, eller så är det här så mycket sommar som vi får i år, sånt kan man inte veta.

IMG_20190428_093122_113

Jag läser just nu En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell, och tänker dela med mig en bit av stycket som inleder månaden april i boken (sidan 76-77), inte bara för att det råkar vara april nu, utan också för att det stycket låter mycket sympatiskt i mina öron.

Det finns gott om bokhandlare som specialiserar sig. Inte jag. Antikvariatet har så många olika ämnesområden och titlar som jag lyckas trycka in i det. Jag hoppas det finns något för alla, men trots ett sortiment på 100 000 böcker är det ändå många som går därifrån tomhänta. Om någon köper en Harlequinroman för 2,50 pund eller en sliten pocketversion av Spinozas Etiken för 2,50 spelar ingen roll. Båda, hoppas jag, kommer att ha lika stor glädje av läsupplevelsen.

Så småningom kommer jag att gå ut och börja röja undan kvistar efter vinterns stormar. Min kusin har röjt det värsta med hjälp av motorsåg, men kvistarna har blivit kvar, och en del av dem finns på det som vi har till parkeringsplats, så de behöver flyttas någon annanstans. Men det är söndag och sol, så dels tänker jag inte göra mig någon brådska, och dels kommer det att vara rätt skönt med utearbete idag. Fler smakbitar finns hos Flukten fra virkeligheten.

 

26 reaktioner på ”En smakbit ur En bokhandlares dagbok

 1. paulamerio

  Det var inget dåligt urval i hans bokhandel. Blir lite nyfiken, ska kolla upp. Riset kan väl vänta, här är det eldningsförbud i alla fall, kanske inte hos dig? Tack för smakbit, trevlig fortsättning på söndagen

 2. Åsa Carlsson

  Usch ja, den där förbaskade stormen! Väntar trädfällare i maj för aptering och bortforsling av nedfallna och akutfällda träd. Är ändå så glad att huset klarade sig. Tack för smakbiten, den lät trevlig.

  1. Jo, här hade också fallit träd rätt nära stugan så vi bad faktiskt min kusin ta ner en del träd som stormen hade lämnat, nu borde inte finnas något träd som kan falla rakt på stugan.

 3. En bokhandlares dagbok var en fin bok. Jeg leste litt om han som har skrevet den og bokhandelen den er basert på og det gjorde at jeg likte den enda bedre 🙂
  Ha en riktig fin søndagskveld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s