Läsutmaningen när jag inte läste, en sammanfattning.

Oj, vilken dag jag hade igår. Den började med ett läkarbesök 100 km bort (min årliga rutinkontroll på onkologen, allt fortfarande bra som de senaste åren), fortsatte med kvällsskift på jobbet, omedelbart följt av träff med marthaföreningen. Ingetdera så speciellt ansträngande var för sig, men jag är inte van att vara social en hel dag. Nå, jag hade tänkt sammanfatta påskutmaningen redan igår, men det var ju nog en överoptimistisk tanke.

De frimodigaMotståndets melankoli

I de här två böckerna läste jag. Motståndets melankoli av László Krasnahorkai och De frimodiga. Barnmorskor, födande och kroppslighet på 1700-talet av Kirsi Vainio-Korhonen. Motståndets melankoli tänkte jag mig då Månadens språk i Ugglan & bokens utmaning är ungerska. De frimodiga snubblande jag över när jag hyllade böcker på jobbet. Ingen av dem har jag läst klart än, men jag har betydligt mindre motstånd mot att slutföra De frimodiga. Motståndets melankoli envisas jag med att kämpa mig igenom, och det var nog tur att jag bara läste den över helgen, den blir klar nu inom april, det blir den, så få sidor är kvar. Jag kommer ändå inte att kunna rekommendera den..

Torsdag: 60 sidor i De frimodiga.

Fredag: 62 sidor i Motståndets melankoli.

Lördag: 38 sidor i Motståndets melankoli.

Söndag: 0 sidor.

Måndag: 196 sidor i Motståndets melankoli, 46 sidor i De frimodiga.

Totalt 402 sidor. I måndags var jag lite besviken på resultatet, för hade jag dels haft en bättre bok än Motståndets melankoli, och dels firat en vanlig påsk som inte innefattade golvläggning, byggstädning, möbelihopskruvning och umgänge så hade jag läst betydligt mer. Men 402 sidor är ändå ett okej resultat, just med tanke på omständigheterna. Och jag är nöjd med att nästan ha besegrat Motståndets melankoli!

Nu ser jag fram emot förhoppningsvis lite lugnare stunder framöver.

Påskutmaning2019

4 reaktioner på ”Läsutmaningen när jag inte läste, en sammanfattning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s