Veckans topplista: Favoriter jag har tappat bort

20181204_223032_0000

Temat för topplistan från Johannas Deckarhörna den här veckan är favoriter jag har tappat bort. Nu gäller det inte böcker eller andra saker man fysiskt tappat bort, utan det handlar om favoritförfattare från förr som man glömt bort.

Stephen King är given på listan. Ungefär vid millennieskiftet tappade jag bort honom. Jag har inte läst Under the dome. Inte Duma Key. Inte ens Doctor Sleep, även om jag i princip gillar tanken på att få veta vad som hände med Dan Torrance efter Overlook hotel.

En annan given på listan är Elizabeth George. Nu när jag tänker på saken, kan jag tycka att det vore helt kul att få veta hur det går för Lynley och Havers. Men läser jag någon av böckerna? Nej, inte på många år har jag gjort det.

Sherrilyn Kenyon kan ju platsa på den här listan också. Ett tag läste jag faktiskt mycket av henne. Hon har en lång serie som är löst baserad på någon form av grekisk mytologi. Men mest gillade jag de två böcker som hade en värld som byggde på en version av Arthurlegenden och som hon skrev under namnet Kinley McGregor. Det finns en tredje i serien som jag kanske skulle vara mest lockad av. Nu var det inte den som dök upp på en loppis, utan det verkar vara en helt annan serie, ingen av de här två serierna. Men det finns alltså en stor chans att jag återvänder till Sherrilyn Kenyon.

I de här sammanhangen brukar jag också nämna C J Sansoms serie om den medeltida advokaten Shardlake. Det är länge sen jag började på den här serien men det finns faktiskt bara två delar i den som jag inte läst.

Jag satt och funderade vem mer som skulle höra hem på den här listan. Då kom jag att tänka på Jayne Ann Krentz, eller eftersom jag gärna läser historisk romance så har jag läst flest av henne då hon skriver under namnet Amanda Quick. Hon var ju faktiskt mitt favoritval då jag var stressad förr. Varför har jag inte läst något av henne på länge tro?

Ja, det var veckans topp 5!

31 reaktioner på ”Veckans topplista: Favoriter jag har tappat bort

  1. Har precis kommit igång med King, hoppas det håller i sig! 😀 Elisabeth George har jag inte läst. Har blivit lite skraj för hennes tjocka böcker.

      1. Det kan vara jag som har fått för mig det! 🙂 Alla är nog inte tegelstenar, det är nog som du säger, de kan ha blivit tjockare med tiden. 🙂

  2. Elizabeth George är en av mina favoritförfattare, senaste boken var jättebra. King återvände jag till för några år sen efter decenniers uppehåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s