Helgfrågan: Recensionsexemplar och kulturevenemang.

e36b1-fotoflexer_photo4

Den här veckan funderar Mia på recensionsexemplar, och tycker att det  blivit svårare att få dem.

Hur upplever du att det är? Något förlag som det är svårare att få recensionsexemplar ifrån?
Jag har egentligen aldrig tyckt att det varit LÄTT att få recensionsexemplar. Jag har faktiskt inte heller begärt något recensionsexemplar på länge, jag har ganska mycket på gång just nu och inte så mycket tid till läsning. Jag har därför lite svårt att veta om det eventuellt blivit svårare. I alla fall, när jag begär ett recensionsexemplar är det för att jag verkligen tror att boken kunde passa mig, men jag kan aldrig räkna med att få boken. Jag antar att det beror på att min blogg är en liten blogg, och sen ska ju böckerna i så fall postas till Finland, och det är kanske inte en stor tilläggskostnad, men det är ändå en tilläggskostnad. Så jag antar att jag hamnar rätt långt ner i postningslistan. Jag gissar att det kan vara lättare att få en bok från ett mindre förlag. Min teori är ett mindre förlags marknadsföring är annorlunda uppbyggd än hos ett stort förlag och därför kanske recensionsexemplar till bloggar har en större roll i marknadsföringen, och därmed är det lättare att få ett recensionsexemplar som bokbloggare.
Bonusfråga: Har du tänkt gå på något trevligt kulturevenemang i vår?
Jag har inga stora planer för varken vår eller sommar. Men i höst blir det LitteraTur och Retur, samarbete mellan Österbotten och Västerbotten, i Vasa den 21-22.9. Om det bara går kommer jag vilja vara med på det, jag var med då det ordnades i Umeå ifjol och det var kul på alla sätt!

22 reaktioner på ”Helgfrågan: Recensionsexemplar och kulturevenemang.

  1. Hej jag tycker inte det är så lätt att få rec ex heller, men jag är ny på detta och har inte heller så många följare på min blogg ännu. Har ändå lite rolig läsning på gång så jag är nöjd. Ha det fin kram från Nina

   1. Hej det kommer nog att ändras ska du se. Jag får tag i de böcker jag vill läsa på mitt jobb och/eller ljudbokstjänst och är nöjd med det. Recex förpliktigar ju en del och jag känner att jag inte riktigt har tid med det, som det är nu iaf. 😉 Kul att du har rolig läsning på gång. Som sagt så kommet det nog ändras med tiden ska du se med såväl följare som recex. Ha det fint!

 1. Anna/Kulturkollo

  Jag ber ofta om rec-ex som e-bok och då får man nästan alltid. Det är ett tips om man vill slippa frakten …

 2. Jag började bokblogga för tre år sedan och tycker att förlagen ändrat sig väldigt mycket bara sedan dess med att skicka recensionsexemplar. Jag tror att det har att göra med att vanliga media som tidningar och teve har dragit ned på bokrecensioner, vilket gör att bokbloggarna/instagram får större betydelse.

 3. Åsa Carlsson

  Du har nog rätt i det där om små och stora förlag. Tror de har lite olika sätt för marknadsföring helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s