Veckans helgfråga

e36b1-fotoflexer_photo4

Och så är det torsdag. Idag funderar Mia på om mäns och kvinnors läsning ser olika ut.

Jag spinner lite vidare på förra veckans fråga och undrar lite om män och kvinnors läsande, ser det olika ut. Läser män på ett annat sätt, andra böcker, mer aktuellt eller?

Oj, hur ska jag veta hur män läser? I vår familj gillar män deckare mer än kvinnor gör. Men så långt gående slutsatser går det nog inte att dra av de två vuxna personerna i familjen.. Sönerna kanske tenderar läsa lite mer fackböcker är vad jag gör. Och om man antar att vår familj då är representativ för alla, så är det också så att män gillar att lyssna på ljudböcker mer än vad kvinnor gör. Men igen, ”kvinnor” i det här fallet är ju bara jag..

book-clipart-3-tn

Bonusfråga: Hur motionerar du?

I ett par år har jag boxats en gång i veckan, men nu i vår har jag haft lite för mycket att göra, så det är inte många gånger jag varit på boxningen tyvärr. Istället har lilla pepparkakspojken och jag börjat gå på gym några gånger i veckan. Det är en jättebra tjej som äger och jobbar på gymmet, så hon har visat oss lite vettiga saker att börja med- vi var båda nybörjare i januari. En annan sak jag tycker om är att simma. Både boxning och simning är superbra för axlarna, jag har ju haft kontorsjobb i hela mitt liv, och så här som fyrtioplus får jag så lov att tänka på att hålla axlar, nacke och rygg i skick.

images8mk6qt03

När vädret blir bättre gillar jag cykling och promenader, men jag har aldrig varit bra på att springa så sånt sysslar jag inte med. Och när vädret är extremt bra på vintern blir det någon skidtur också. Fast just nu skulle jag bara vilja glömma att det finns snö, och satsa mer på cykelturer och vår!

img_20180505_191507285153451.jpg

 

28 reaktioner på ”Veckans helgfråga

  1. Ljudböcker är något som jag verkligen gillar och varvar med böcker. Boxning låter häftigt. Gym är också bra men just nu är det promenader som gäller för mig.

  2. Rör mig mycket i mitt jobb och det är skönt men försöker hinna med en och annan promenad. Blir mer på vårkanten än vintern. Ljudböcker gillar jag, har lyssnat på det under många år.

  3. Ljudböcker är nog en mer manlig företeelse. Tänker på de elever som faktiskt föredrar att lyssna i maskinerna. De kör stora maskiner i åtta timmar helt ensamma och då blir det ljudböcker. Tror det är en vanesak.

  4. Åsa Carlsson

    Ljudböcker har ju verkligen kommit jättestort på senare tid. Till att börja med var det ju till största del bara personer med synsvårigheter som använde det. Fast det var ju på kassettbands-tiden förstås, andra tider nu. 😉

  5. När jag pluggade för länge sedan var jag tvungen (för att inte bli galen) att införskaffa en boxsäck och handskar att slå med när ett grupparbete inte fungerade så värst bra. Men efter att grupparbetet var slut hade jag inte lika mycket aggressioner att bli av med så efter ett tag sålde vi boxprylarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s