Wicked intentions

Vilken bok? Wicked intentions av Elizabeth Hoyt.

Var har jag fått tag på den? Jag beställde den här boken i början av året från nätbokhandel (årets Köksalmanack kunde ju rakt inte färdas ensam i paketet!), och tänkte att den kan finnas i hyllan om jag behöver den någon gång. ”Någon gång” var uppenbarligen nu.

Vad handlar boken om? Temperance Dews, änka, sköter om ett barnhem i Londonslummen St. Giles tillsammans med sin bror. Det går inte så bra, närmare bestämt är kassakrisen akut.  Lord Caire behöver en vägvisare i St Giles för sina egna skumma syften (ja, okej, han jagar en mördare, men det vill han inte berätta), och fastnar för Temperance. Som gentjänst lovar han  att introducera henne i societeten så hon kan hitta en penningstark understödjare för barnhemmet.

Vad tycker jag? Det är skrivet med lätt hand, även om jag mest fnissar åt Caires skumma onaturliga böjelser (han gillar lite ögonbindlar och sånt när han har sex, och är övertygad om att han inte kan älska någon – ja, jag himlar med ögonen här). Jag gillar ändå att hjälten och hjältinnan har rak kommunikation, inga såna där stora missförstånd, och verkligen verkar förstå sig på och gilla varann. Bra kemi, alltså, och en bra författare, och ett plus för att mördaren inte är den man först väntar sig- åtminstone inte jag! Det är inte mycket mer än en stunds tidsfördriv, men det är en stunds BRA tidsfördriv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s