Veckans topplista: Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag närmar sig, och i Johannas deckarhörna är dagen temat för veckans topplista.

20181204_223032_0000

Jag gillar romantiska böcker. Det är nästan omöjligt att begränsa sig till fem stycken böcker. Jag får göra som jag alltid gör- jag låter humöret styra vilka fem det blir på min topplista just för idag. Jag har ändå ett kriterium- i veckans tema så tar jag endast med böcker som slutar lyckligt- jag tycker att åtminstone på Alla hjärtans dag vill jag att romantiken ska vara kombinerad med hopp. Det utesluter en hel del böcker som jag tycker är väldigt romantiska, Wuthering heights till exmpel, även om det inte slutade olyckligt för alla inblandade.

Bildresultat för en enda risk

Jag inleder förstås med en bok av Simona Ahrnstedt. Förstås. Och jag väljer den här för det finns en himla .. trevlig.. scen som utspelar sig i bastun. Jag är finländare. You had me at sauna. Annars är ALLA hennes böcker bra.

Stardust av Neil Gaiman för den som vill ha sagan. Och för att det är i den här boken som det här citatet finns:

Tristan and Yvaine were happy together. Not forever-after, for Time, the thief, eventually takes all things into his dusty storehouse, but they were happy, as these things go, for a long while. 

Två mycket imperfekta personer som är perfekta för varandra, på Skye. Finns inget som behöver tilläggas.

Here’s looking at you av Mhairi McFarlane gillar jag för att den har humor, och för att ett av bokens teman är mobbning.

Och sen kom jag på att här inte fanns någon historisk romance på listan, det tycker jag ju ändå att ska finnas, och den här är faktiskt en av de bättre. Jo, ni ska bortse från omslagsbilden. Det här handlar om en perfektionistisk bagare och expediten i hans affär och en stor, mycket stor, beställning.

Sådärja! En blandad topp 5, men oerhört romantisk!

27 reaktioner på ”Veckans topplista: Alla hjärtans dag.

  1. Inte speciellt förvånande kanske, men jag har inte läst någon av dessa. Lite nyfiken är jag på Here’s looking at you. Har läst en annan av henne som jag gillade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s