En smakbit ur Jane och gåtornas hus

57890-6473057481_ce462009e6_o

Söndag, och snö. Men just här kom det inte riktigt så mycket snö som utlovat den här helgen, så vägarna har i stort sett varit farbara, vi har fått skotta gården någon gång, men inget oöverkomligt. Tyckte den lokala slalombacken och skidanläggningens Facebookuppdatering sent igår kväll var lite kul: ”Spåren körs upp för den morgonpigge! Snö utlovas rikligt imorgon så bäst att skida på morgonen.” Schysst att varna på förhand att de troligen inte hinner hålla spåren i skick idag- och ett jättejobb dom gör som håller igång en slalombacke och flera långa, bra skidspår med i stort sett enbart frivilliga krafter (några ungdomar får lite lön för att hjälpa till vid skidliften och skiduthyrningen och sånt).

silhouettes-of-boys-7-7-shoveling-up-snow

Eftersom jag inte var morgonpigg idag kan jag då med gott samvete hållas inomhus med en bok. Jag plockade på mig en bok i biblioteket för att jag läst en trilogi av den här författaren förr som jag verkligen gillade. Det handlar om Kristin Cashore, trilogin var ju den som inleds med boken Graceling. Den här boken visste jag inte ens att den fanns, så det var en trevlig överraskning. Den heter Jane och gåtornas hus.

Jane och gåtornas hus : ett hus fem mysterier

Smakbiten kommer från sidan 50.

”Alla vill tala om för mig vad jag ska göra”, säger Kiran.
Philips hustru slätar ut sitt ansikte, anlägger ett omsorgsfullt neutralt uttryck. Hennes makeup ser hård ut, som en mask- Jane får en känsla av att om man knackade på hennes ansikte skulle det låta som när hagel träffar ett fönster. Bredvid henne tycks Philip vara begränsad till ett litet urval vänliga miner. Ju mer stridslysten Kiran är, desto mindre förargad ser han ut. De är falska, inser Jane. De låtsas någonting.

Om jag minns den förra trilogin rätt så är Kristin Cashore mycket bra på att skriva om hemligheter och om folk son döljer saker. Det lovar ju gott för den här boken!

Fler smakbitar finns det hos Flukten fra virkeligheten!

24 reaktioner på ”En smakbit ur Jane och gåtornas hus

  1. Jeg bor på det stedet i Norge som får minst snø. Men til og med her snødde det bittelitt i natt. Ikke mer enn en får bort med sopekosten, men likevel 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

  2. Känner igen författarnamnet, men har inte läst något av henne.

    Vi brukar inte får snö här och det är nog lika bra, med tanke på att det oftast töar och sedan fryser på. Så trist och det gör det svårt att gå 🙂

  3. Tack för smakbiten! Här (på ostkusten) kom ofantligt mycket snö, länge sedan det var sådana enorma mängder. Bilen var begravd i snö på morgonen. Usch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s