Veckans topplista: Brittisk feelgood!

Ett av mina favoritteman för en topplista har Johannas deckarhörna i veckans topplista den här veckan. Men att hålla sig till 5 st? Nåja, här kommer lite brittisk feelgood!

Vi börjar med den här, A girl’s guide to kissing frogs av Victoria Clayton. Marigold är en prima ballerina som har brutit benet och måste återhämta sig på landet hos sina föräldrar. Här finns humor, här finns kärlek, här finns galna sidokaraktärer och stora hus på engelska landsbygden.

Och en av de brittiska författare jag brukar rekommendera, och genren är nog feelgood- Emotional Geology av Linda Gillard. Rose är en artist som jobbar med textilier, till exempel lapptäcken. Hon har flyttat till en liten stuga på Uist där hon försöker lappa ihop sitt liv eftersom hon nu är singel.

Chocolate wishes av Trisha Ashley handlar om Chloë. Hon måste ta hand om sin mycket yngre bror, vilken mannen hon skulle gifta sig med absolut inte gillade, så det tar slut. Chloë flyttar till en liten by med sin farfar, en självutnämnd trollkarl som tror på paganism. Naturligtvis börjar hon med chokladtillverkning, som man ju gör som ny singel. Byn har just fått en ny kyrkoherde, och den kyrkoherden är ingen mindre än Chloës ex från tiden innan typen det skulle bli bröllop med. Han brukade vara en rockstjärna men har skolat om sig till präst.

Bildresultat för bridget jones dagbok bok

Bridget Jones dagbok, Helen Fielding, var en uppenbarelse när jag läste den för första gången och därför tycker jag den ska vara med på den här listan.

Jag tänkte att det skulle vara bra med en man som skrev feelgood också. Alexander McCall Smith skriver mysdeckare, men serien om 44 Scotland Street i Edinburgh är såvitt jag minns bara feelgood och inga mysterier? I alla fall bedömde jag den serien som den mesta feelgooden och den brittiskaste. (Serien om Isabel Dalhousie är kanske min favorit, men den är mera igen år mysdeckarhållet).

Så. Det är min lista. Marian Keyes, Lucy Dillon och Jojo Moyes var starka kandidater, men är inte med idag. Ett alternativ som jag kom på mycket senare, men som faktiskt borde varit med på min lista, är Dodie Smiths I capture the castle, en klassiker!

22 reaktioner på ”Veckans topplista: Brittisk feelgood!

    1. Jag tänkte att Lucy Dillon och Jojo Moyes säkert förekommer på flera ställen idag så jag tog inte med dem. Men Dodie Smith och Mhairi McFarlane är jag lite frustrerad över att jag inte kom ihåg.

    1. Mnjaa. Prova istället serien med Isabel Dalhousie i huvudrollen, professionell filosof och amatördeckare. Det är den serien jag gillar bäst, i all fall de första delarna i serien, men eftersom det var lite deckaraktigt (med betoning på lite) så tänkte jag serien om 44 Scotland Street passade bättre i det här sammanhanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s