Drakguldet

Bildresultat för jan mårtenson drakguldet

Vilken bok? Drakguldet av Jan Mårtenson.

Var har jag fått tag på den? Jag har fått den någon gång när föräldrarna rensat ur sina bokhyllor.

Vad handlar boken om? Om jag har förstått saken rätt så är det här den andra boken i den evighetslånga serien om antikhandlaren Homan. Homan och hans katt ska tillbringa sommaren i Kilsbergen. Där har en äldre man hittats död, antingen är det en olyckshändelse, eller så är det mord- eller så har han hittat drakguldet och draken har hämnats på honom.

Vad tycker jag? Jag har faktiskt aldrig läst någon Homandeckare förr. Privatdetektiver med katt hamnar förstås genast på plussidan hos mig. Det var hyfsat spännade med kartor och nazistkopplingar och så där dessutom, så det blir nog fler ur den här serien tänker jag.

Utmaningar: Jag är osäker på hur länge den här har funnits i min hylla, delvis för att jag tror att den farit fram och tillbaka till sommarstugan några somrar, men jag kan inte minnas hur många somrar det kan röra sig om. Den kan också har farit fram och tillbaka mellan vår och mina föräldrar sommarstuga några gånger. Men den kvalificerar sig absolut som hyllvärmare!

Ur hyllornas djup

 

2 reaktioner på ”Drakguldet

  1. Mormor

    Hej Sara!
    Så roligt att du bekantat dig med min gamla vän Johan Kristian Homan! Jag rekommenderar särskilt de äldre böckerna i serien. Välj gärna någon bok där den kulturelle antikhandlaren flyger och far omkring i världen, kanske Mord ombord eller Mord på Mauritius, ja det finns många att välja emella. Alla böckerna bjuder ju också på en rejäl dos kulturhistoria och Stockholmshistoria. Visste du att det finns ett Homansällskap i Stockholm, googla så får du se! Det tycker jag faktiskt är att gå lite för långt – en fanklubb kring en fiktiv person? Nåja, medlemmarna har säkert roligt på sina träffar!
    Jag önskar dig ett gott nytt år med Mårtensons trivsamma deckare!

    1. Jag har faktiskt en till av honom i hyllan- Döden går på cirkus. Här verkar han vara i Paris, så lite resande blir det i den tydligen. Och den är väl en av de böckerna som kom på sjuttiotalet, så alldeles pinfärsk är den inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s