Årets utmaningar: Lite blandat.

Som rubriken säger. Utmaningarna 2018 gick lite.. blandat.

Jag börjar med det som gick bra. Jag hade fram till slutet av 2017 inte riktigt förstått grejen med ljudböcker. Så jag knåpade ihop en fin bild och gjorde en utmaning för att få fart på ljudbokslyssnandet. Och fart fick jag, en sådan fart att någonstans där kring sommarmånaderna började det till och med kännas överflödigt att föra bok på lyssnade böcker. Nu, då det snart är ett nytt år, känns det som att ljudböcker, ja ljudböcker har jag ALLTID lyssnat på. Så det var ju en succé för den utmaningen, och ljudböcker har antagligen blivit ett stående inslag i min bokkonsumtion.

Får jag presentera_ LJUDBOKSUTMANINGEN2018

Månadens språk då. Jag hade tänkt delta för att lite bredda mitt läsande, det blir lätt lite ensidigt annars. Men, tja, det gick ju inte SÅ bra. Fast, det började ju helt okej.

Januari: Långt från min far av Véronique Tadjo, skriven på månadens språk franska. Det lyckades dessutom så att jag kunde kryssa av ett nytt land i min FN-utmaning, Elfenbenskusten. 

Februari: Män utan kvinnor av Haruki Murakami, på månadens språk japanska.

April: Under frangipaniträdet av Mia Couto. Kryssade av Moçambique i FN-utmaningen och månadens språk portugisiska med den här boken.

Maj: Gigolomordet av Mehmet Murat Somer för månadens språk turkiska.

Juni: Vattnets form av Andrea Camilleri. Månadens språk var italienska.

Juli: Agaat av Marlene van Niekerk. Månadens språk var afrikaans, och jag fick den här boken läst som jag tänkt läsa länge.

Augusti: En novellsamling på vietnamesiska- Eldsommar, juliregn. Tio noveller. Kryssade även landet Vietnam i FN-utmaningen!

Men sen blev det inget mer läst till månadens språk. Hälften lyckades jag med. Bättre än inget, förstås, men jag känner mig inte helt nöjd.

international-1751293_960_720

Sommarbingot kom och gick, och det funkade bra! Här finns länk till min summering.

 

2 reaktioner på ”Årets utmaningar: Lite blandat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s