Veckans topplista: Böcker jag önskar mig i julklapp

veckans-topplista

Sorgligt nog är jag nästan säker på att jag inte får någon bok i julklapp i år. Maken brukar snällt ge mig den julklapp jag önskar mig, men i år har jag faktiskt prioriterat ett presentkort på massage, min högra axel/överarm behöver få möta en massör. Hade jag vetat då när jag var tretton hur min högeraxel känns nu, är det möjligt att jag skulle ha haft ryggsäck på den tiden. Istället började jag med axelväska då, och har sedan dess jämt haft en större eller mindre väska hängande på höger axel. Sånt straffar sig nu, nu har jag fått börja med ryggsäck igen och har för första gången i världshistorien ryggsäck till jobbet. Det känns som en stor grej för mig. Och nej, det funkar bara inte att ha en väska hängande på vänster axel, medan det känns som om väska på höger axel är mer eller mindre en del av mig. Jaja.

Visst finns det böcker jag önskar mig ändå, så årets julklappssituation hindrar mig inte från att delta i veckas topplista från Johannas Deckarhörna: Böcker jag önskar mig i julklapp. 

christmas-tree-clipart-1-girl-dancing

Jag läste Feministbibliotekets julkalender (eller jag läser den förstås ännu, flera dagar kvar till julafton än!) och i lucka tolv handlade det om skotska poeten Carol Ann Duffy. Det inser ju vem som helst att en skotsk poet, det är något för mig. Följaktligen dundrade hon in på min önskelista. Den här boken till exempel.

The World's Wife: Poems

Nästa bok har nog kommit för någon tid sedan, men jag har den inte och har inte läst den, och den borde passa mig.

A Study in Scarlet Women

Nästa är en romanceförfattare som jag gärna skulle läsa fler böcker av. Till exempel den här:

Sweet Disorder

Och på tal om romance. Nästa bok av Simona Ahrnstedt finns alltid på önskelistan, även om jag inte riktigt vet när den kommer. Vi tar en bild på Simona istället, när det inte riktigt finns någon pärmbild ..

Simona Ahrnstedt

Häromdagen kom jag att tänka på en deckarserie som utspelar sig under Henry VIII:s tid i England, skriven av C.J. Sansom, och den serien har jag inte alls hängt med i på senare år, det finns åtminstone två delar jag inte läst. Men eftersom det bara blir en som kommer med på listan så blir det den första i serien jag inte läst:

Lamentation by C. J. Sansom

Ja, det var ju en fin lista tycker jag, jag skulle bli jätteglad om tomten kommer med någon av de här böckerna! Annars blir jag nog glad för ett presentkort på massage också..

22 reaktioner på ”Veckans topplista: Böcker jag önskar mig i julklapp

  1. Tack för tips! Bara nya böcker för mig 🙂 Vi har bestämt att vi vuxna inte skall ge varandra julklappar i år, så det blir nog ingen bok till mig. I och för sig skall vi ge varandra något i julstrumporna, jag och Patrik, jag kanske kan hoppas på en bok då 🙂 Hoppas det ordnar sig med din axel och arm. Inte roligt att gå omkring med smärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s