Veckans topplista: Debutanter jag läst 2018

veckans-topplista

Då var det dags att ta sig an en topplista igen när jag tänker: ”Men jag har väl inte läst några…” Det handlar om debutanter. Johannas Deckarhörna har temat :Debutanter jag läst under 2018 och vill ha mer av. 

Jag tänker inte bry mig om det gäller debutanter som utkommit med sin bok 2018 eller något annat år, jag koncentrerar mig på att jag läst boken 2018. Och bara hoppas att jag läst NÅGON debutant.

Rök i fjärran

Men visst! Åtminstone den här boken kan jag ta med! Det här var en debutbok, och jag vill läsa mer. Det är till och med så pass att Mikaela Nykvists nästa bok finns i hyllan, och den hoppas jag hinna läsa på jullovet. Jag har nu kanske lite specialintresse för den här boken och dess uppföljare, Rök i fjärran och Förändrad och bränd, i och med att jag har bott i området Mikaela skriver om, men även utan lokalt intresse är det en bra historisk roman.

 

 

Caraval

Caraval av Stephanie Garber var en upplevelse att läsa, och hennes debutbok. Och den var ruskigt bra. Så ruskigt bra att jag inte vet om jag vågar ge mig på nästa bok i serien, Legendary. Men i princip vill jag alltså läsa mer av henne, sen när jag vågar.

 

1793

Historia gillar jag. Så en deckare som utspelar sig år 1793 är ganska givet att jag ska gilla. Nu väntar jag bara på 1794..

Kyssfaktorn

En hjältinna med autismspektrumstörning som hyr en eskort för att lära sig hur man umgås med det motsatta könet? Ja, det är precis lagom galet för mig. Nästa år kommer hennes nästa bok. Jag väntar.

Jaga vatten

En bok om vänskap, Jaga vatten av Ellen Strömberg. Jag har läst hennes blogg i evigheter. Och sen råkar jag gå på samma kurs i ordkonst som Ellen går på. Jag är mycket nyfiken på vad hennes nästa bok kan tänkas handla om, men vad det än blir så blir det unikt, det är jag säker på.

Visst hade jag läst debutböcker, även om jag inte direkt tänkt på saken, och dessutom hittade jag fem som jag verkligen vill läsa mer av. Mission accomplished.

19 reaktioner på ”Veckans topplista: Debutanter jag läst 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s