Böcker jag ser fram emot att läsa under vintern- veckans topplista!

Inspirerad av mitt projekt att läsa åtminstone lite hyllvärmare, har jag botaniserat i hyllan för att hitta de böcker bland dem som jag är mest lockad av och gjort en topp fem av dem. Nå, alla böckerna räknas inte som hyllvärmare här, men jag känner mig lockad av dem ändå!

img_20181126_2223071588592184.jpg

Först ut är årets julböcker. Den ena köpte jag på bokmässan i år, The Christmas sisters av Sarah Morgan, så den är ingen hyllvärmare. Däremot en bok jag verkligen ser fram emot att läsa!

Den andra är en hyllvärmare, faktiskt. Inte jättegammal, men ändå. Någon av mina föräldrar, eller båda, läste den för ett par år sedan innan jul, den förflyttade sig sedan till mig och har nu bott här sedan dess. Och eftersom jag bara underkände böcker jag skaffat i år från mitt hyllvärmarprojekt, så räknas den här.

img_20181126_222350838327156.jpg

Sen har vi den passande vinterboken Suddenly one summer av Julie James.. nåja, jag vet att jag blir trött på vinter och kyla i något skede, jag har läst två böcker av Julie James förut och det är bra, solida romanceböcker, så den blir nog läst. Däremot är den köpt i år, så den är inte en hyllvärmare.

Anne Perry-boken är en hyllvärmare extraordinaire. Jag har inte många kvar av den kasse med främst hennes böcker som jag fick, en gång för länge sen. Det var 2014, visar närmare efterforskning. Och jag försöker verkligen att inte göra slut på böckerna för fort, men jag kommer troligen att bli omåttligt sugen på åtminstone en, också den här julen.

The player of games av Iain Banks är inte supergammal i mitt hus. Den kom till min hylla i juni 2017. Det är öppna portar här i staden varje sommar, och ofta passar de som har sin trädgård öppen på att ha loppis, ibland böcker, och då passar jag på att slå till! Lite i förhoppningen att den äldre pepparkakspojken skulle nappa på den och börja läsa, men han lyssnar mest på böcker nuförtiden. Genren är rätt ändå för pepparkakspojken, scifi. Jag gillar Iain Banks, men har inte läst hans scifiböcker, så det ska bli spännande att se hur jag gillar den här.

(Har jag inte färgglatt strykbräde, förresten? Det är strykbrädet som böckerna ligger på, det stod framme ännu efter att jag strök och hängde upp julgardinerna i köket i söndags.)

 

28 reaktioner på ”Böcker jag ser fram emot att läsa under vintern- veckans topplista!

  1. Kul att du har hyllvärmare i listan tycker jag som inte heller har några nya böcker i min. Mistlar och mord tror jag inte att jag har läst så den skulle jag gott kunna tänka mig att gotta mig åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s