Veckans helgfråga: Läser just nu

Stackars Mia har gjort sig illa i knät, men en helgfråga blir det ändå!

e36b1-fotoflexer_photo4

Vad läser du nu?

Jag har fortfarande en bit kvar i Blixtra, spraka, blända av Jenny Jägerfeld. Kanske för att jag lyssnade på en Dorothy Sayers som ljudbok, och blev rätt fångad av den nu de senaste dagarna, så jag lyssnade mycket och nu är den klar och det kommer en recension av den boken imorgon här på bloggen.

Bonusfråga: Berätta något du tror vi inte vet om dig?

Nejmen, jag har skrivit om ganska mycket här på bloggen, jag har nog inga hemligheter kvar?

Det här kanske. Jag kunde spela fiol förr. Det har jag kanske inte skrivit om, så ofta åtminstone. Fiol är på det sättet ett oförlåtande instrument att man måste spela hela tiden för att upprätthålla förmågan, och nu när jag inte rört en fiol på kring 20 år skulle jag antagligen få börja från nära noll om jag skulle ta upp en fiol. Jag var i ärlighetens namn aldrig riktigt bra på det där fiolspelandet, jag var lite för slarvig och lite för ointresserad av att öva, men det har efterlämnat en viss smak för fiolmusik. Jag hade kunnat tänka mig att prova på altviolin eller cello också, men mina händer är så små att det var helt enkelt mest praktiskt att spela fiol.

24 reaktioner på ”Veckans helgfråga: Läser just nu

  1. Cello har jag testat men inte fiol, vacker instrument. Jag har funderat på att ta upp gitarrspelning igen men misstänker att jag får börja från noll om jag skulle göra det någon gång….

  2. Det är ju så med intrumentspelandet att man tappar mycket om man inte håller på. Själv spelade jag piano som ung. Har inte spelat på åratal.

  3. Jag har också spelat fiol i några år men det mesta har ju försvunnit. Provade dock en fiol för några år sedan och minnet var man ska sätta fingrarna finns kvar för de enklaste tonerna, och det hörs ju om det blir falskt. Men att sedan verkligen få ut en melodi är en annan femma 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s