Halloweenboktips: Böcker om spöken (och Veckans topplista)

Idag blir det en topp 5 med böcker om spöken, och jag kombinerar mina boktips inför Halloween med Veckans topplista som Johannas Deckarhörna har.

Jag börjar väl direkt med den som skrämmer mig mest,  No one gets out alive av Adam Nevill. Här är ett hus där det spökar. Och spökena är minsann inte det enda skrämmande i huset.

The Shining (The Shining, #1)

The Shining av Stephen King är väl en klassiker nu. Det här är också ett exempel på där filmen faktiskt gör boken rättvisa.

15813049

Om det finns en Neil Gaiman-bok som passar in, ger jag alltid tips om den. Kyrkogårdsboken är full av spöken. Men vem skulle annars uppfostra Nobody Owens när han inte kan gå utanför kyrkogården utan att riskera att mördaren som mördat hela hans familj också får tag i honom?

Själens osaliga längtan (pocket)

Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger handlar om ett par tvillingar som ärver en lägenhet av sin moster- deras mammas tvillingsyster. Lägenheten ligger precis intill Highgatekyrkogården, och det verkar som om mostern bor kvar i sin lägenhet fast hon borde vara död.

Och med tanke på att efter Halloween kommer det snart andra högtider så blir det här det sista tipset på en spökhistoria- A Christman Carol av Charles Dickens.

26 reaktioner på ”Halloweenboktips: Böcker om spöken (och Veckans topplista)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s