Tematrio: Sjukdomar och skador

Stackars Lyran har varit sjuk eller skadad mer eller mindre hela hösten, så nu får ämnet för veckans tematrio bli sjukdomar och skador.

Det känns som om många kanske tar med den här boken i sin trio? När jag läste The fault in our stars av John Green var det i ett läge då jag inte riktigt klarade av ”cancerböcker”, men den här kunde jag läsa för den är inte jättesentimental. Klart jag grät, jag har väldigt lätt för att gråta, men den är ändå ganska saklig. Indirekt var det också den här boken som ledde till att vi började med en bokklubb här!

11870085

Jag tycker inte jag kan ha en sån här trio utan att beröra hela grejen med läkar-romance. Det är inte direkt någon av mina favoritdelområden i romance, så mitt val blir Hello stranger av Lisa Kleypas, en historisk romance där den kvinnliga huvudpersonen har trotsat konventioner och utbildat sig till läkare i Frankrike, och lyckas bli legitimerad som läkare innan även det kryphålet stängdes för kvinnor. Att den manliga huvudpersonen är spion gör inte boken sämre alls.

Och den tredje och sista boken rekommenderar jag för alla som tror på litteraturens läkande kraft, The Novel Cure av Ella Berthoud och Susan Elderkin. Här kan man slå upp och hitta rekommenderad läsning för olika åkommor.

The Novel Cure: An A to Z of Literary…

 

16 reaktioner på ”Tematrio: Sjukdomar och skador

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s