Halloweenboktips: Böcker om vampyrer

Böcker om vampyrer syns inte lika ofta som för några år sedan. Det var på den tiden när vampyrer var mer sexiga, och ibland glittrade dom dessutom, som det kom en massa vampyrböcker. Men då det gäller Halloweenboktips ska det nog vara några vampyrer också.

 

Bram Stokers Dracula är ju svår att förbise då man tipsar om vampyrböcker. Jag tyckte väl kanske inte att den var så väldigt speciell, men det är ju det, mycket av vad vi tar för givet med vampyrer i fiktion har ju sitt ursprung här.

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist är en av de bättre tolkningarna av vampyrer. Och av mobbning.

Om Terry Pratchett har skrivit om vampyrer? Naturligtvis har han skrivit om vampyrer, här i Carpe Jugulum handlar det om vådan av att bjuda in vampyrer.

‘Salem’s lot eller Staden som försvann av Stephen King hör absolut hemma här också, även om det är länge sen jag läste den. men jag har faktiskt den i hyllan nu, inhandlad då biblioteket sorterade ut den, så kanske det blir en omläsning någon gång.

I början var Charlaine Harris’ serie om Sookie Stackhouse, och diverse vampyrer som till exempel Bill, en jättebra serie. Sen, njaa, jag vet inte, sen var den inte lika bra mer. Jag följde serien läänge efter att den hade slutat vara bra, och har läst till bok 8. TV-serien har jag inte sett. Men för de första böckerna, så har de här böckerna förtjänat en plats på min lista.

 

vampyr

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s