Halloweenboktips: Böcker om häxor

I år blir det en rad boktips med Halloweentema, och jag börjar med en topp 5 med häxor. Det blir fler boktips de närmaste dagarna, med spöken, vampyrer och zombier som tema.

 

12067

Good omens av Terry Pratchett och Neil Gaiman innehåller både häxor och häxjägare. Ja, och så Antikrist förstås. Kommer med en hjärtlig rekommendation, och är boken för dig om du vill läsa Halloweeninspirerat men inte bli skrämd!

15105

En annan bok där man inte blir skrämd av häxan är Joanne Harris’ bok Chocolat. Däremot tycker jag den passar till Halloween för att godis också hör till!

The lost book of Salem av Katherine Howe. Kvinna ska ställa i ordning gammalt släkthus som ska säljas, men snubblar över en nyckel och lite hemligheter.

Den här bör ju vara med- Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Half bad- Ondskans son av Sally Green. Nathan, son till en vit och svart häxa, med sjuttonårsdagen då han får sina krafter som närmar sig, och fängslad av de ledande vita häxorna då man är orolig för om han blir vit eller svart häxa. Och en påminnelse att jag läst två av böckerna i trilogin men har den tredje kvar.

 

Witch and Cat on Broomstick Silhouette by uroesch

2 reaktioner på ”Halloweenboktips: Böcker om häxor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s