En riktigt bra romance!

Hello Stranger: The Ravenels, Book 4 by Lisa…

Vilken bok? Hello stranger av Lisa Kleypas.

Var har jag fått tag på den? Lånat den av min svägerska.

Vad handlar boken om? Dr Garrett Gibson, den enda kvinnliga läkaren i England (och Garrett har faktiskt en förebild i verkligheten, en kvinna som 1870 lyckades utbilda sig till läkare i Sorbonne och få sin läkarlicens även i England) jobbar på med sina patienter, ett jobb som ibland tar henne till de delar av London där en kvinna inte alltid kunde/borde röra sig den här tiden, speciellt inte efter mörkrets inbrott. Och varje vecka på väg från sin mottagning i de obehagligare kvarteren har hon en ännu obehagligare känsla av att någon följer efter henne. Men det är inte förrän hon verkligen blir attackerad som hon inser vem som följer henne som en skugga- Ethan Ransom, f.d detektiv vid Scotland Yard, numera ospecificerad agent för regeringen. Han har blivit intresserad av den ovanliga Garrett, och beslutat sig för att skydda henne. Det är dock möjligt att faran kommer till Garrett via honom, och att det är han som behöver skyddas, eller åtminstone lappas ihop..

Vad tycker jag? Jag gillar. Det saknas ingenting. Det finns till och med en historisk förebild för hjältinnan, även om jag inte tror att hon hade någon mystisk agent/spion/detektiv som fungerade som hennes osynliga skugga. Garrett är rätt företagsam för att vara kvinna under den här tiden, men det tror jag hennes förebild också måste ha varit, för att klara av att bli läkare när i stort sett alla var emot kvinnliga läkare. Spion/förräderihistorien funkar också på det viset att hindren för att paret ska få varandra är yttre, de är båda hyfsat säkra på vad de vill och vad de känner för varann. Jag kan få lite kort tålamod ibland med par som velar fram och tillbaka, eller som skulle kunna lösa sina problem genom att helt enkelt tala med varann. Så skönt när det inte är en sån kärlekshistoria någon gång.

Jag skall faktiskt gå så långt så jag säger att det här kan vara en bra första romance-bok för en person som är nyfiken på genren. Och att jag kanske inte tidigare alltid förstått varför det finns så många Lisa Kleypas-fans, men att jag i och med den här boken kanske kan börja förstå.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s