Böcker jag ser fram emot i höst- Veckans topplista

Det är ju inte så svårt att hitta en topp 5 på böcker jag skulle vilja läsa i höst. Alla de här böckerna har gemensamt att de inte finns i min hylla, men ingen är direkt höstens nyheter, det handlar om böcker som kommit, oftast nu i sommar, och är sådana jag inte kommit till att läsa än trots att jag gärna vill.

Spinning Silver

Jag läste Uprooted av Naomi Novik i våras, gillade den verkligen,  och hon har gett ut en till variant på en saga någon gång i sommar. Jag vet att jag måste ha den boken, det kommer inte att räcka med att låna eller lyssna i ljudbokstjänst, den här boken behövs i min hylla. Lustigt nog har jag försökt läsa hennes drakserie Temeraire några gånger men den kom jag inte överens med.

Söta, röda sommardrömmar

Christoffer Holsts Söta, röda sommardrömmar är en feelgooddeckare om jag förstått saken rätt. Jag har läst en bok av honom jag gillar, och feelgooddeckare, ja, jag är helt med på noterna där. Den här blir sannolikt nästa ljudbok i bilen när jag kör till och från jobbet.

En ny del i Maria Turtschaninoffs serie finns också nu, alltså det finns så mycket jag skulle vilja läsa nu. Men den här är också ett måste, i något skede i höst.

bokomslag Harris Tweed

Här tycks ha kommit en bok av Peter May som utspelar sig på Hebriderna också nyligen. Det brukar ju vara bra höstläsning.

Den åttonde tärnan

Och när det nu är höst och allt blir det en till deckare- Eva Frantz kommer ut, eventuellt har boken redan kommit ut, med en ny deckare, och det är klart jag vill läsa den! Det verkar röra sig om något som händer vid ett luciafirande, så kanske detta är en decemberbok för mig?

 

27 reaktioner på ”Böcker jag ser fram emot i höst- Veckans topplista

  1. Tack för tips! Peter Mays bok har jag fått hem och är så sugen på att läsa. Hans miljöbeskrivningar är så fantastiska att jag som brukar gilla sol och värme (dock med modifikation efter den här sommaren…) vill resa till en vindpinad torvmosse iklädd regnställ och gummistövlar!

  2. Eva Frantz bok vill jag ju läsa, håller tummarna för att författarens böcker dyker upp på biblioteket. Bara läst Sommarön, tyckte ju så väldigt bra om den.

  3. Ja, Peter May brukar vara bra läsning. Jag ligger dock lite efter utgivningen nu.. Kan vi inte sätta lite paus så att man hinner ikapp alla serier? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s