Tematrio ROSA

Ny vecka, ny färg. Återigen kan ni tolka frågan lite som ni vill och berätta om rosa omslag, författare eller huvudpersoner vid namn Rosa eller något annat påhittigt. Bara ni förklarar hur ni tänker. Berätta således om tre bra böcker på temat ROSA! 

skriver Lyrans Noblesser den här veckan. Jag tror att jag ska tolka frågan som att det gäller bokomslag, för jag gillar att botanisera bland bokomslag. Nu är ju jag en romancefan , och i den genren finns det ju rosa bokomslag att välja mellan. Så det tyckte jag verkade inte vara någon riktig utmaning. Så att jag tänkte försöka hitta rosa bokomslag som INTE är romance.

Brott och straff by Fedor Michajlovic…

Japp, min kopia av Brott och straff är rosa, tror det var ett bokreafynd på nittiotalet? Dostojevskij räknas inte som romance.

Tourist Season by Carl Hiaasen

Min nästa blir en Floridadeckare av Carl Hiaasen. Ganska humoristiska deckare, men ibland blir det lite mycket för mig.

Mördaren ljuger inte ensam by Maria…

Och så Maria Lang och Mördaren ljuder inte ensam på det och så har jag ju en trio, till och med utan att behöva fundera på gränsdragning mellan feelgood och romance.

 

19 reaktioner på ”Tematrio ROSA

  1. Jag har inte läst någon Maria Lang, men gillar berättarstilen i de där äldre pusseldeckarna. Jag skall nog önska mig dem i julklapp. Teveserien har jag däremot sett och gillat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s