Helgfråga om ljudböcker och sommaren som gått.

1a939-fotoflexer_photo4

Härligt att det snart är helg, det har varit en jobbig vecka.

I Mias helgfråga den här veckan:

Finns det några böcker som inte lämpar sig som ljudböcker? 

Maken, som ju lyssnar på mycket fler ljudböcker än jag, tycker inte att det passar med böcker där man hoppar mycket i tid, där händelserna inte kommer ganska kronologiskt i boken. Jag gillar ju sådana böcker, men kanske det blir lite svårare att lyssna då. Jag tycker att jag missar sådana där bra eller speciellt vackra formuleringar, det har jag mycket lättare att se när jag läser med ögonen.

Alternativfråga: Hur har läsningen gått i sommar ? 

Jag kör alternativfrågan också, det var väl kanske meningen att man skulle välja en av frågorna, men..

I antal lästa böcker har det varit en rätt vanlig sommar. Jag har också läst en tegelsten, Agaat av Marlene van Niekerk. Jag brukar ju ge mig på en tegelsten eller en klassiker när jag har semester. I år alltså en tegelsten. Det som varit lite ovanligt denna sommar är att jag läst rätt mycket deckare. Jag brukar läsa deckare mest på hösten, men kanske det i år har varit så varmt att det har känts svalkande att läsa om iskalla brottslingar.

Bonusfråga: Hur har sommaren varit?

Varm.

Och så har sonen konfirmerat sig, och det blev två små resor, bland annat lite fjällvandring. Det har blivit mycket bad, jag har doppat mig i havet nästan varje dag, ikväll också. Jag tycker det är lite för torrt nu, det kommer nog inte att bli någon svampsäsong alls. Så denna sommar blir nog ihågkommen som den enda sommaren då jag tyckt att det faktiskt kunde få regna lite mer.

 

Annonser

19 reaktioner på ”Helgfråga om ljudböcker och sommaren som gått.

  1. Ja, tidshopp kan vara jobbiga i ljudböcker om det inte framgår tydligt att ett sådant sker. Man hör ju oftast inte när det är nytt stycke eller kapitel om det inte sägs tydligt.
    Även jag har betat av en tegelsten som legat till sig ett antal år nu (Vi, de drunknande).

  2. Jag saknar blåbären denna sommar, de som överlevt torkan och mognat är små, torra och smaklösa. Men de amerikanska blåbärsbuskarna i trädgården har ju givit bär i varje fall, men gillar den vilda varianten bättre. 🙂

  3. Det måste vara en fin upplevelse att fjällvandra, det har jag aldrig gjort. Svamp blir det nog inte i år, och inte så mycket bär heller här hos oss. Jag vattnade, men ändå torkade jordgubbarna ihop och vinbären blev små och torra. Jag hoppas verkligen att det inte blir lika torrt och varmt nästa sommar, tänk att jag skulle tänka det, det hade jag inte trott för en sommar sedan.

  4. Tidshopp är svåra och likaså byte av berättarperspektiv i bland (beror lite på hur det är gjort).
    Vi har också fjällvandrat, om än inga längre turer pga liten valp. Men det viktigaste är naturen och luften, inte sträckan i sig.

    1. Nej, och maken menade att det inte är ”riktig” fjällvandring om man inte har med tält i ryggsäcken och övernattar också, men jag tycker INTE om tält, däremot tycker jag MYCKET om ordnade förhållanden på toaletten, så hittills har vi gått turer som kan klaras på en dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s