Veckans topplista: Böcker med sommar

Johannas deckarhörna tar semesterpaus efter den här veckan. Det gäller att passa på då att delta innan sommaruppehållet!

Böcker som utspelar sig under sommaren:

Mördaren ljuger inte ensam by Maria…Sommarboken by Tove JanssonMissdåd by Karin ErlandssonensommarpaluffenSommarhuset by Anna Fredriksson

Inleder med två klassiker, Mördaren ljuder inte ensam/Maria Lang och Sommarboken/Tove Jansson. Sen Sommarhuset av Anna Fredriksson, Missdåd av Karin Erlandsson och En sommar på luffen av Eli Åhman Owetz.

Vet ni, jag tyckte det var svårt det här. Antingen utspelade sig böckerna över flera årstider eller år, eller så var det julböcker. Eller det var åtminstone vad jag hittade när jag sökte nu.

Nåja, nu får jag väl bara vänta på augusti och på att topplistan är tillbaka då!

veckans-topplista

 

 

 

18 reaktioner på ”Veckans topplista: Böcker med sommar

  1. Jag vet inte säkert om jag har läst någon av dem. Maria Langs böcker vet jag att jag läst några när jag var… ganska mycket yngre, men jag vet inte vilka.

  2. Nej det är inte så lätt alla gånger. Mördaren ljugerinte ensam läste jag när jag växte upp. Och Sommarboken har jag inte läst – måste se till att jag gör det. Tack för de övriga tipsen!

  3. Tyckte också det var ganska knepigt, trodde det var enkelt till att börja med, men så var ju inte direkt fallet. Erlandssons bok fick vara med på min lista oxå. Den och Maria Langs bok är lästa, tack för tips ang. de övriga. Sommarboken nämner många, borde nog kanske testa den. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s