En smakbit ur en klassisk Christie!

Jag har haft mycket, mycket att göra och kanske också lite mindre inspiration till bloggen. Men det var ju inget oväntat direkt. Jag hoppas ändå att den tiden nu är förbi, sonen är konfirmerad, jag har nu semester, och andra sådana trevligheter! I den andan läser jag nu en klassisk deckare (till Johannas Deckarhörnas sommarutmaning)- Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie.

Poirot klarade sig i strupen och rätade på ett papper på bordet.
-Låt oss ta en överblick av det hela, så som saken står nu. Först och främst har vi vissa ovederläggliga fakta. Ratchett- eller Cassetti- fick ett dussin knivstyng i sig i natt. Det är faktum nummer ett.
-Medges villigt, mon vieux, sade monsieur Bouc med en ironisk gest.

Jag har inte läst så mycket av Agatha Christie faktiskt. Det är det som är så bra med läsutmaningar, det hjälper ofta mig att ta tag i sånt som jag har tänkt läsa men inte kommit till skott med.

Det finns fler smakbitar på bloggen Betraktninger, och alla får vara med och dela smakbitar

 

28 reaktioner på ”En smakbit ur en klassisk Christie!

  1. Det där är en av väldigt få böcker/filmer som jag faktiskt minns slutet i. Blev så otroligt upprörd. Det var ju många år sedan och jag visste inte att man fick göra så i en deckare 🙂

  2. Den har jag läst och även läst om under senare tid. Tycks alltid finns fler böcker av Christie man skulle vilja läsa, eller läsa om. 🙂 Tack för smakbiten!

  3. Det är skönt med semester! 🙂 Länge sen jag läste något av Christie, kanske borde göra det någon gång igen, lite osäker på vilka böcker jag läst men det går ju att läsa om. Tack för smakbiten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s