Ett dödligt mörker

Ett dödligt mörker

Vilken bok? Ett dödligt mörker av Stuart MacBride.

Var har jag fått tag på den? Ett recensionex, tack så mycket HarperCollins Nordic!

Vad handlar boken om? I den (fiktiva) skotska staden Oldcastle finns en enhet man kallar De missanpassade. Hit hamnar alla poliser som man skulle vilja sparka men inte kan. Callum MacGregor har en livat uppdrag- ringa upp alla muséer och fråga om de blivit av med en mumie som man hittat på soptippen. Men plötsligt visar det sig att mumien är betydligt yngre än man antagit, och det finns försvunna personer vars öde hänger på att Callum och hans missanpassade kollegor.

Vad tycker jag? Jag har inte gillat allt jag läst av Stuart MacBride. Jag blev ändå lite sugen på Skottland och lite deckare när jag såg den här boken. Då jag fick hem den tänkte jag ändå att jag gett mig in på mer än jag klarar av, det här är nämligen något som närmar sig en tegelsten på 668 sidor. Men vet ni vad? Det finns inte en enda överflödig sida i den här boken! Allt, precis varenda bokstav behövs och bygger upp en historia som är till lika delar fascinerande och osmaklig. För det här är riktigt mörkt. Det är också en av de intressantaste huvudpersonerna jag någonsin läst, Callum MacGregor vars familj försvann när han var så liten att han inte riktigt minns hur det gick till och han har vuxit upp i barnhem. Vars gravida flickvän plötsligt en dag meddelar att han får flytta ut nu, eftersom barnets riktige far äntligen har skilt sig från sin fru och Callum inte behövs längre. Det står att den här boken är en standalone, men jag vet inte jag. Jag skulle nog läsa en serie med Callum MacGregor och de andra missanpassade poliserna.

Utmaningar: Sommarbingo 2018: Around the World in (80) Murders- om ett mord ute i världen. Skottland, visst är det ute i världen även om det inte är så ovanligt för mig att läsa böcker som utspelar sig där. Och det är åtminstone ett mord. Plus något mord till, då, men vem räknar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s