Vi som älskade

Vi som älskade

Vilken bok? Vi som älskade av Renée Carlino.

Var har jag fått tag på den? Lyssnat i ljudbokstjänst.

Vad handlar boken om? Matt och Grace råkar flytta in i samma studentkorridor och har rummen bredvid varann. De har ett en-gång-i-livet förhållande, men tappar kontakten. 15 år senare ser Matt Grace i tunnelbanan och försöker få kontakt med henne igen. Via Craigslist. (Har ni förresten använt Craigslist? Till något alls? Jag har inte använt det.) 15 år är ganska mycket vatten under bron, så hur kommer de att känna för varann nu?

Vad tycker jag? Jag gillar delen där Matt och Grace är studenter mycket bättre än nutiden. Jag gillar också den stora delen musik tillåts spela, som en person som alltid har någon form av bakgrundsmusik till det mesta i livet (ibland bara inne i mitt huvud, och jo, folk irriterar sig definitivt på mig när jag hummar, gnolar och småsjunger vad än jag tar mig för). Jag är en smula skeptisk till att någon verkligen skulle tappa kontakten med varann så totalt. Vilket gör att jag kanske inte uppskattar senare delen av boken och hur de träffas igen så som jag kunde. Lite konflikt mellan jag-romantikern och jag-realisten. Jag-realisten spelar normalt sett en mycket liten roll i mitt liv, men just då det gäller förlorade år, mycket tid tillbringad utan varann, vad som kan förlåtas på riktigt, så är jag en smula skeptisk.  Men, det får jag säga, jag har ju fortsatt lyssna på böcker med temat ”att möta sin stora kärlek igen efter en massa år” efter den här boken, så tydligen väckte den här boken och min aning av skepsism till det här elementet något.

Utmaningar: En ljudbok. Jag tänker att det blir betoning på ljudböcker nu i juni, jag hoppas i alla fall ha tid att lyssna lite då jag kommer att ha sämre tid att läsa vanliga böcker.

Får jag presentera_ LJUDBOKSUTMANINGEN2018

I Sommarbingo 2018 passar boken in rätt bra i kategorin Schools out for summer. Jo, här finns skolmiljö. Kreativ skolmiljö i New York, till och med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s