Veckans topplista: Vårens bästa!

veckans-topplista

Idag ska jag försöka sammanfatta vårens topp 5 i veckans topplista! I det här fallet är vår mars till maj, inte så som det enligt vädret varit, vinter långt in i april och sen sommar från början av maj..

Förbannade kärlekCaravalCoffin Road

Det var inte lätt. Jag har läst rätt mycket bra i vår. Den bok som så att säga blev på ”sjätte plats” var Flickan med gåvorna av M R Carey. Den som den i så fall skulle ha ersatt är närmast Obsidio (Amie Kaufman& Jay Kristoff) men lite för att den var avslutningen på en så bra trilogi så drogs gränsen till fördel för Obsidio och till nackdel för Flickan med gåvorna.

Uprooted, Naomi Novik, är lätt det bästa jag läst i vår. Ganska givet också att det skulle vara med någon romance, och varför inte då en från Lovereads som nyss har börjat med sin utgivning av romance på svenska. Hade februari varit med i den här listan kan det möjligen hända att Grejen med kärlek av Julie James hade kunnat kvala in på topplistan, möjligen kunde den ha petat Förbannade kärlek, men nu är inte februaris böcker med och Förbannade kärlek av Colleen Hoover finns på topplistan. Caraval av Stephanie Garber är en underbar fantasy, Coffin Road av Peter May får representera vårens lästa deckare (min recension för övrigt imorgon på bloggen).

Men tänk vad mycket bra jag läst i vår!

 

10 reaktioner på ”Veckans topplista: Vårens bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s