Hur gammal är bloggen? eller Veckans helgfråga.

db4b8-fotoflexer_photo4

Torsdag kväll och dags för en helgfråga.

Hur länge har du haft bloggen? 

Den här bloggen har jag haft sedan augusti 2011. Men innan dess hade jag en annan blogg, pepparkaka.ratata.fi. Det här står i mitt första blogginlägg någonsin, den 30.12.2010 :

Som vanligt och mot bättre vetande har jag avgett nyårslöften. Ett löfte var att sluta spela Farmville på Facebook. Det betyder ju naturligtvis att jag får massor med tid att göra annat. Skriva blogg till exempel.

Då kom ju frågan vad jag ska skriva blogg om. När jag funderade lite närmare fanns det ju bara ett svar på DEN frågan. Det enda intressanta i mitt liv är böckerna jag läser. (Om nu någon tvivlar på det här, så kan jag ju bara påpeka att mitt nyårslöfte var att sluta spela Farmville. Så det så.) 

Nej. Jag har inte spelat Farmville sedan dess. Det spelade jag nog för att hjärnan var mos det året av strålning och cellgift. Numera minns jag nästan inte ens att jag varit sjuk och var nästan ett helt år borta från mitt dåvarande jobb. Mitt dåvarande jobb, ja. Jag har bytt jobb två gånger sedan dess. För att nu inte tala om allt annat som hänt.

Men läkarkontroller till onkologen går jag på ännu, en gång i året. Två år till, sa doktorn senast jag var där i april. Jämna 10 års uppföljning. ( Det var Hodgkins lymfom jag hade).

Dåförtiden fick jag fortfarande läsa böcker för mina söner. Jag vet inte, har ni något bra tips för att återinföra godnattsagor för tonårskillar? Jag saknar verkligen sagostunden på kvällen. Det är ju bara en av dem som bor borta i veckorna än, än kan det väl inte vara för sent?

book-clipart-3-tn

För övrigt har mitt forna blogg-jag en visdom att dela med sig av:

När världen skakar under dina fötter, du är osäker på ditt jobb och hur bra du egentligen är på det, dina barn är förkylda, du ska till läkare för första gången efter avslutad cellgift- och strålbehandling och det är kärnkraftskatastrof i Japan. Just DÅ ska du dra på dig din älsklingströja som sett bättre dagar, koka en kopp av Whittard’s mangote och läsa en romantisk bok. Det gör i alla fall jag.

Den här bloggen började jag lite så där i farten bara, med två recensioner.

Bonusfrågan: Vad gillar du det vackra vädret?

Tackar som frågar, vi har varit och simmat. Efter bastu, visserligen, men ändå. Igår var det faktiskt nästan för varmt, vi hade 29 grader på eftermiddag/ tidig kväll. Idag är det bara 17 grader, så jag tror det udda majvädret nog dragit vidare härifrån redan. Vi for till sommarstugan igår kväll, det var alldeles för varmt att sova ”hemma”. Annars går den yngre pepparkakspojken i skola än, och det blir så krångligt med skolresorna från sommarstugan, så vi avvaktar tills skolan slutar, som vanligt, innan vi flyttar in i stugan för sommaren. Jag tror jag skulle vara mer grinig på hett väder om inte sommarstugan skulle finnas, det är nästan alltid lite svalare vid havet och i nödfall, om det är hett där också, kan man som sagt hoppa i.

free-clipart-2

 

 

 

Annonser

30 reaktioner på ”Hur gammal är bloggen? eller Veckans helgfråga.

  1. nej, det går inte så bra att läsa för tonåringar. har försökt, men det var tvärstopp. plötsligt, tyckte jag som väl inte observerat hur tiden gått. jag håller mig i skuggan. det är nyttigt med sol och ljus men det får en även i skuggan. tuff tid du har haft. hoppas att den är över nu

  2. Du skriver så underhållande, älskar att läsa dina inlägg! FORTSÄTT!
    Jag har faktiskt haft högläsning för tonåringar men det var eftersom det fanns ett yngre barn som förevändning – vi läste ”Tusen och en natt” och då lyssnade de äldre barnen också.

  3. Usch, så jobbig tid du har tagit dig igenom. Inte konstigt om du mest orkade spela spel. Att läsa för tonårsbarn, eller att överhuvudtaget få dem att läsa som tidigare, verkar hopplöst. Åtminstone här hos oss.

  4. Läsa för tonåringar fungerar nog bara i skolan. Jag läser högt för mina klasser. De vill gärna det. Att gå på uppföljningskontroll är både skönt och läskigt. Behöver bara göra ett om två år. Har haft njurproblem som måste granskas med jämna mellanrum. Mer sällan numera tack och lov.

  5. Vi bor alltid på sommarstugan hela sommaren och det är så skönt. Simmar gör jag bara då vattnet är riktigt varmt och det är det sällan här där jag bor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s