Obsidio

Vilken bok? Obsidio av Amie Kaufman och Jay Kristoff

Var har jag fått tag på den? Beställd från nätbokhandel.

Vad handlar boken om? Tredje boken i trilogin om den lilla planeten Kerenza som attackerades av storföretaget BeiTech. Vi följa överlevarna i rymden från de förra böckerna, och får också veta att det finns människor kvar på Kerenza. Och den enda möjligheten både för personerna i rymdskeppen och på Kerenza att överleva är att besegra BeiTech på Kerenza. På Kerenza finns en liten motståndsrörelse, där Asha är en aktiv medlem. Hon trodde aldrig att hon skulle se sitt ex igen, hade faktiskt flyttat till Kerenza för att det inte skulle hända, men här kliver han ner på hennes planet, iklädd BeiTechs uniform. Och så rullar det igång.

Vad tycker jag? Min favorit..person är faktiskt Aidan den artificiella intelligensen. Ja, han är också en galen mordmaskin. Nej, jag vet inte riktigt vad det säger om mig.

Annars saknar den här boken överraskningarna från de två tidigare böckerna. Det är boken som behövs för att knyta ihop och avsluta historien, och det är rymdskepp och strider och heroism, men det är få överraskningar.

Men- och det här ska tas i beaktande, det ska definitivt tas i beaktande- jag läser den här boken som inte har mycket med feelgood att göra under en tid då jag inte egentligen klarar av att läsa om ockupation, strider och förlorade och nästan förlorade nära. Jag läser en liten bit varje dag, för jag klarar inte mer, men jag fortsätter läsa.

Och den här trilogin rekommenderas å det bestämdaste.

 

 

 

2 reaktioner på ”Obsidio

  1. Pingback: Läst i april. – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

  2. Pingback: Veckans topplista: Årets bästa. – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s