Irländsk topplista.

veckans-topplista

Johannas Deckarhörna har tema Irland för veckans topplista.

Jag läser ju oftast skotskt och inte så mycket irländskt faktiskt.  Vilket innebär att min topplista känns lite .. daterad. Men då är det så, här kommer alltså förra århundradets irländska innegrejer!

Jag är inte säker på om det här var den första Marian Keyes-boken jag läste, men det kan ha varit det. Minns ni när chicklit var den nya innegrejen?

Dubliners by James Joyce

Jag läste den här novellsamlingen, Dubliners av James Joyce, när vi faktiskt var till Irland. Det kan eventuellt ha varit på det här århundradet jag läste och vi var till Irland, men boken utkom helt klart förra århundradet.

Jag läste ganska mycket Maeve Binchy, men mycket av det var pre-blogg och pre all form av att försöka komma ihåg/skriva upp vad jag läst. Eldflugornas sommar är jag dock säker på att jag läst för den finns i hyllan.

A star called Henry av Roddy Doyle läste jag på engelska när jag forfarande var lite ovan vid att läsa på engelska.

PS, I Love You by Cecelia Ahern

Vi avslutar en bit in på det här århundradet, men ändå rätt länge sen, PS I love you av Cecelia Ahern. Filmen gillade jag också, men det är nästan en helt annan historia än i boken.

Men vet ni vad? Jag har fått en insikt- jag hade ingen aning om att min irländska bokkunskap var så daterad. Jag får använda den här veckans topplistor till att orientera mig lite och försöka komma till det här århundradet när det gäller irländska böcker.

14 reaktioner på ”Irländsk topplista.

  1. Jag känner mig också som i bakvattnet. Hänger liksom inte med. Doyle borde jag läsa, Maeve Binchy – ingen aning och Dubliners läste jag inte till slutet. En del att tänka på alltså. Tack för tipsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s