Veckans topplista – svenska klassiker

veckans-topplista

Johannas deckarhörna har tema svenska klassiker idag i veckans topplista. Här kunde man ju ha en topplista med enbart Selma Lagerlöf. Men det blir kanske en smula ensidigt. Att Selma ska förekomma på listan är ju rätt klart förstås.

Jag tar Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf som inledning på topplistan, för det finns alltid rum för lite spökerier. Nu är den bok jag äger en samlingsbok där också Charlotte Löwensköld finns med, så det blir bild på den.

Bildresultat för löwensköldska ringen

Sen kommer inledningen på en serie jag tyckte mycket om att läsa- Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström. Den här serien lånade jag av en dåvarande arbetskamrat.

Bildresultat för mina drömmars stad omslag

En deckardrottning skall det nog finnas i den här listan också. Nämligen Maria Lang. Och vi tar väl den här, sommar i en stuga på en ö i en sjö.

Mördaren ljuger inte ensam by Maria…

Och nog ska den här finnas med också tycker jag, Regnspiran av Sara Lidman, i väntan på att jag läser någon fler bok av henne.

Bildresultat för regnspiran sara lidman

Och till sist den här, Moa Martinsons Kvinnor och äppelträd. Delvis för att den har så härligt namn, även om innehållet inte kanske är direkt härligt. Jo på ett sätt förstås, det är härlig läsning. Men annars är det rätt fattigt och eländigt.

 

24 reaktioner på ”Veckans topplista – svenska klassiker

  1. Stadsserien av Fogelström är helt fantastisk. Maria Lang läste jag några böcker av för länge sedan och tror även jag läst någon Moa Martinsson.

  2. Har inte läst någon av dina böcker. Tror aldrig jag kommer orka mig igenom en Lidman-bok. Jag försökte för några år sedan och det var tyvärr inte min grej. Fogelströms böcker vill jag väldigt gärna läsa.

  3. Löwensköldska ringen har jag läst, hela trilogin, mycket bra, särskilt den sista Anna Svärd. Just den titeln av Maria Lang skall ingå i min ”påskekrim-läsning” i år. Blev just lockad av att handlingen utspelade sig sommartid… för inte mer vinter nu. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s