En smakbit ur När äventyren väntar

994cb-6473057481_ce462009e6_o

Den här söndagen har börjat väldig effektivt. Jag har tvättat golven, bakat en paj och så började jag på en bok- och den var snabbläst så jag läste ut den också när jag ändå höll på.

Jag vet inte heller hur det där gick till, mycket snabbare än min normala fart en söndag. Fast nu känns det kanske som om någon annan gärna skulle få fixa mat åt oss idag.

Jag får ju ge smakbit ur boken jag läste ut här imorse då, jag har inte hunnit börja på någon ny.

När äventyret väntar

När äventyret väntar av Sofia Fritzson, smakbit från s.10.

”Erik, din jävel, nu öppnar du dörren!” vrålade hon och bankade på dörren med förnyad styrka. ”Om du inte ger mig mina grejer så går jag till polisen! Jag går till varenda tidning i hela landet och smutskastar dig. Du kommer inte att kunna visa dig ute när jag är klar med dig! Öppna, din satans skitstövel!”
Fanny lutade sig mot dörren. Det var lönlöst. Ljudet av en annan dörr som slogs igen hördes vid sidan om henne, och sedan klicket från en bil som låstes upp. Hon vände sig mot grannhuset.
Utanför Eriks staket låg grannens uppfart och garage, och vid den parkerade bilen stod det två personer och tittade på henne. En mörkhårig tjej i yngre tonåren, klädd i militärgrön jacka och svarta jeans, som nyfiket iakttog henne uppifrån och ner. Mannen bredvid henne, förmodligen hennes pappa, såg varken road eller nyfiken ut. Han var klädd i svarta kostymbyxor, svart rock och skinnhandskar, och med neutral min gled hans genomträngande blick över henne.
Han höll en portfölj i ena handen och den andra handen lade han mot flickans rygg. ”Kom, Olivia, sa han kort.”Vi måste åka nu.”
Fanny lade armarna om kroppen men det hjälpte varken mot kylan eller för att skyla sig. Just då vreds låset om bakom henne, dörren öppnades och Erik kastade ut ett bylte med klädesplagg innan han stängde dörren igen utan att säga ett ord.

Här träffas alltså bokens tre huvudpersoner för första gången- men Erik ser vi inget mer av i boken. En riktigt fin stunds läsning!

Numera hittar man söndagens smakbitar hos Astrid Terese!

 

20 reaktioner på ”En smakbit ur När äventyren väntar

  1. Oj, här gick det undan. Visst är det skönt när man upptäcker att man har hunnit med allt man tänkt och det fortfarande bara är förmiddag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s