Helgfrågan om särskrivningar och dans.

db4b8-fotoflexer_photo4

Vad tycker du om särskrivning i böcker? frågar Mia i veckans helgfråga. Jag får kort sagt ångest och skoskav av alla former av felskrivningar i böcker och i andra texter. Inte för att jag på något sätt är perfekt när det gäller olika former av skrivfel, utan för att jag tillbringar dagen med att skriva journaltexter och verkligen försöker få bort felen ur mina texter. Därför fastnar mina ögon alltid på stavfel, särskrivningar, syftningsfel.. alla fel som kan tänkas.

Hur ska man till exempel tolka skylten ”Rök fritt”??

Bonusfråga: Let’s dance börjar snart (23 mars). Hur är det med dig, brukar du svinga de lurviga någon gång?

Men så klart att jag dansar, på alla sätt och vis som jag kan, och några som jag inte kan! Det är ju himla roligt att dansa, det är ju bara ett mindre problem om man inte kan dansen, det brukar gå att lära sig det mesta. Balett har jag dock inte prövat. När jag var liten dansade jag folkdans, det tyckte jag om.

 

 

 

28 reaktioner på ”Helgfrågan om särskrivningar och dans.

  1. Jag får nog också något slags allergisk reaktion när jag ser särskrivningar. Jag kan till och med vara så besvärlig att jag vägrar att gå in i en affär där skylten utanför är felaktig 🙂

  2. Felaktigheter i texter kan helt klart göra det svårläst. Tycker ändå inte att det är så många fel i just pappersböcker, värre i eböcker, dags-/kvällspress och på skyltar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s