Topplista med vinterns bästa!

Visst ska jag försöka få till en topp 5 med den här vinterns bästa läsning!

Fler topplistor hittas via Johannas deckarhörna!

veckans-topplista

JuldagarErotic Stories for Punjabi Widows: A Novel…Grejen med kärlek (kartonnage)Caraval

En del kärlek där. Men bra romance, det finns lite som slår det!

Juldagar- 12 berättelser och 12 festmåltider av Jeanette Winterson. Det är ju Jeanette Winterson, och 12 fina, sagolika berättelser. Sen är det också recept, och jag gillar recept i böcker!

Erotic stories för Punjabi widows av Balli Kaur Jaswal. Jo, det är lite kärlek, det är också en hel del historier om sex. Men det är också så mycket mer. Om att våga sätta ord på saker, även obekväma saker. Och om kvinnors vänskap.

Grejen med kärlek av Julie James. Det här är romance när det är som bäst helt enkelt. Jag har läst (lyssnat på) den andra boken från Lovereads också (recension på den inom de närmaste dagarna) och jag kan bara säga att så här långt är det otroligt välvalda romanceböcker de gett ut.

A taste of honey av Rose Lerner. Ännu en romance, men jag blev så glad av den här. En kvinna som vet vad hon vill, en man som har en godis/konfektaffär, en hel del välgjord historisk research.

Caraval av Stephanie Garber. Denna bok prickar in mycket av mina favoritsaker. Fantasy. Magi, men magi som kostar (i tid bland annat) och som behöver hjälpas på traven av skådespel. En rätt problematisk systerrelation. Ingen helt svart och ond (nå, pappan då, eventuellt) karaktär, och ingen helt vit och god, utan alla har olika bra och dåliga drag, och man vet aldrig vem som är sig själv och vem som spelar en roll. Ett spännande äventyr. Känslor som är större än livet. Kort sagt, de enda två saker som saknas på min mentala checklista är 1.mat (med eller utan recept) och 2. en stor eventuellt fallfärdig brittisk herrgård.

 

14 reaktioner på ”Topplista med vinterns bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s