Veckans helgfråga.

f396a-fotoflexer_photo4
Jag tar en liten paus i packandet inför resan till fjällen och svarar på Mias helgfråga:
Hur gör ni vid förfrågorna via mejl? Vilka tackar ni ja/nej till?
Det gäller alltså när författare skickar förfrågningar via mejl om man kan tänka sig att läsa deras bok. Min bokblogg är ju inte en jättestor blogg, men jag har fått någon fråga, och jag tar alltid ställning från fall till fall. Jag tackar ja om jag tror att boken är i min smak, och jag tror att jag har en hyfsad chans att kunna läsa den inom en rimlig framtid. ”Min smak” är ju rätt bred, men chanserna ökar om boken är romance, på något sätt handlar om historia, det är krångliga relationer mellan personerna i boken, är en viss slags fantasy, eller allt det där på en gång! Det finns dock ingen genre som jag skulle kunna säga inte alls passar mig.
Bonusfråga: Vilken bok läser du nu?
The Essex Serpent
Jag har precis börjat på The Essex Serpent av Sarah Perry, och som ljudbok lyssnar jag på Caraval av Stephanie Garber (den är förresten ett exempel på fantasy som är i min smak). Det verkar vara två bra böcker.
Caraval

28 reaktioner på ”Veckans helgfråga.

  1. Ormen i Essex verkar många läsa nu, blir lite nyfiken på den. Romance brukar jag undvika. Bra med förfrågningar innan vad gäller recex så man har chans att tacka nej om det inte passar.

  2. Ibland får jag förfrågningar om böcker som ligger så långt utanför vad jag brukar läsa att jag undrar om den som frågar överhuvudtaget har kollat runt på bloggen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s