Vänlistan

Vänner är bra, eller hur? Här kommer min version av Sevendays Vänlista. 

cherubs-1

Vänskap för mig är:

Att kunna vara sig själv tillsammans.

Det bästa med mina vänner är:

Det är ju himla bra att ni finns, mina vänner! Det är förstås också bra när man tack vare sina vänner blir utlockad från sin inrutade tillvaro och får prova på något nytt.

Min äldsta vän:

Jag väljer att tolka det här som den vän jag känt längst, och inte den i ålder äldsta. Och då är det så att jag har en vän jag träffade i barnträdgården, när jag var 5 år. Vi är fortfarande vänner, men bor i olika länder och träffas därför inte så ofta. Jag har också en annan vän jag träffade ungefär i den åldern, eventuellt lite senare, därför att hennes mormor och morfar bodde granne med mina föräldrar och hon var ofta hos sina morföräldrar. Hon ville ha någon att leka med när hon var där, och vi klickade. Henne träffar jag faktiskt ett par gånger i månaden fortfarande.

children-reading-1

En vän jag ringer allt för sällan:

Med tanke på att jag är otroligt dålig på att ringa folk, så gäller det här alla mina vänner. Tur att det numera finns andra sätt att meddela sig med vänner. Jag var nog aldrig riktigt bra på det här med att ringa folk, men riktigt dåligt blev det efter min tid i en banks telefontjänst.

En vän som finns där i vått och torrt:

Det är nog min fyrbenta vän!

img_20180204_1439051597429098.jpg

Min vänskapskrets består av:

Jag har inte många vänner. Däremot är de sinsemellan ganska olika. Okej, det finns en sak – många av mina vänner är nog mer intresserade av böcker och läsning än medeltalet, det har jag inte tänkt på. Men annars är de ganska olika.

En god vän har de här egenskaperna:

För att vara vän med mig ska man ha ett slags inneboende lugn, för man vet aldrig vad som kan hända. Dessutom är det bra om man antingen inte blir stressad av tystnad, eller så kan hålla låda för två. Jag är nämligen tystlåten, och förstår inte heller alltid att somliga kan tycka det blir jobbigt med tystnad.

Så här är jag som vän:

Jag är inte bra på att hålla kontakt med folk. Bortsett från det är jag en mycket trogen vän.

Det finaste en vän gjort för mig:

Alla vänner som ger mig böcker, till exempel den kasse med böcker jag fick av mina dåvarande arbetskamrater när jag blev sjukskriven för en längre tid.

En vän som förtjänar extra mycket kärlek idag:

Extra mycket kärlek vet jag inte direkt, men jag tänker med stor medkänsla på våra vänner som just nu antagligen också håller på att packa för sportlov i fjällen. Resa är kul, men det är inte lätt att packa!

winter-scenes-5

 

2 reaktioner på ”Vänlistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s