Veckans topplista: Sport

Nu är det dags för ett avsnitt i ”Sara uttalar sig om sånt hon inte vet något om”. Det är nämligen så att Johannas deckarhörna har valt tema sport på veckans topplista. Men jag ska göra ett tappert försök, och jag ska försöka att inte bara ha böcker av Fredrik Backman på listan heller. Men jag tror jag inleder med en bok av honom.

Björnstad by Fredrik Backman

Björnstad av Fredrik Backman, där hela stan följer juniorhockeylagets framgångar eller förluster. Vilket påminner mig, jag har inte läst uppföljaren till Björnstad än.

1579805

A girl’s guide to kissing frogs av Victoria Clayton handlar om Marigold, som satsar på att bli prima ballerina. När hon skadar sitt ben får hon en hel del tid att tänka över sitt liv och sina val.

Augustiresan by Anna Fredriksson

Jaja, jag får nog ta och tänja lite på ”sport”, här är det ett gäng gamla tjejkompisar som ger sig ut på cykeltur i Augustiresan av Anna Fredriksson. Cykling är i alla fall motion, och då undviker jag att ha fler än en bok av Fredrik Backman, för jag tycker på något sätt att en författare ska förekomma bara en gång i  min lista. (Men Britt-Mari var här hade nog varit mer av en sportbok).

Natural Born Charmer by Susan Elizabeth…

I Natural born charmer av Susan Elizabeth Phillips finns det en kvinna som är porträttmålare utklädd till bäver, och en kille som är quarterback i ett amerikanskt fotbollslag och underklädesmodell. Jo, det är rätt galet, och det här är inte Phillips bästa bok. Men när hon lyckas hålla sig på (ur min synvinkel) rätt sida av galenskap är jag svag för hennes böcker.

Unseen Academicals (Discworld) by Terry…

Här fick jag ju en snilleblixt! Unseen academicals av Terry Pratchett handlar om när trollkarlarna på the Unseen University skulle spela fotboll. Typ. När det gäller Terry Pratchett blir ju som alltid en hel del annat indraget i historien.

 

 

26 reaktioner på ”Veckans topplista: Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s