Barnbruden

Barnbruden

Vilken bok? Barnbruden av Anna Laestadius Larsson.

Var har jag fått tag på den? Ljudbokstjänsten, en bok jag lyssnat på alltså.

Vad handlar boken om? Det här är en bok om Gustav den III:s hov, och alldeles speciellt handlar det om Hedvig Elisabeth Charlotta, en ung flicka som är på väg till hovet för att gifta sig med hertig Karl och ge landet en tronarvinge. Gustav den III och hans fru hade som bekant lite svårigheter på den fronten. Det handlar också om Pottungen, den namnlösa flicka som sköter om latriner och pottor och bor i slottets källare.

Vad tycker jag? Jag har hela tiden vetat att jag vill läsa den här boken, men det har tagit märkligt lång tid för mig att komma till den. Om Gustav den III har jag ju läst något, också i skolan i historia, men resten av personerna i hans hov har varit ganska anonyma. Här får jag en bra bild av tiden och personerna vid hovet, och speciellt får man en bild av kvinnornas roll och liv. Hoppas det inte tar mig lika länge att fortsätta i serien som det har tagit mig att komma mig för att läsa den här, eller lyssna då.

Utmaningar: Lyssnat på boken som ljudbok, det vill säga den räknas till mitt försök att börja komma överens med ljudböcker. Med det sagt så skulle det ha gått mycket snabbare för mig att läsa den här med ögonen istället för med öronen. Men frågan är ju om jag verkligen skulle ha läst den här, med tanke på hur länge jag bara TÄNKT att jag ska läsa den här.

Får jag presentera_ LJUDBOKSUTMANINGEN2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s