En smakbit ur Synd och dagen för läsro.

Dagen för läsro firas idag. Jag har åtminstone hittills uppmärksammat dagen genom fridfullt läsande. Idag ska man inte heller störa andra som sitter och utövar läsro. Mot eftermiddagen blir det ändå kalas för vår gudson, och då kan det vara svårare med läsron.

Det är norska bloggen Betraktninger som numera samlar ihop smakbitar ur bloggares läsning på söndagar. Jag har börjat med Robert Warholms bok Synd nu i helgen, och tack vare dagen för läsro har jag kommit en bra bit.

Så här börjar boken:

Det är en helt vanlig onsdagskväll i Herrens år 1894, då klockaren i Frykeboda församling, Edgar Fredman, lämnar jordelivet. En yxa, i handen på en ogärningsman, klyver hans skalle och för honom till en värld som, enligt vad prosten skulle komma att säga i griftetalet, är mycket ljusare och vackrare än denna jordiska jämmerdal.

Annonser

22 reaktioner på ”En smakbit ur Synd och dagen för läsro.

  1. Det er ikke så lett med lesero når man har selskap. Det yngste barnet mit med frue var her klokken 11, for de skulle på jobb klokken ett. Og nå venter vi på den eldste sønnen min. De er på vei, men det er så stygt vær at det ser ut til å ta litt tid. Jeg er glad de tar det med ro, jeg vil helst at de kommer frem i ett stykke 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

  2. En dag för läsro verkar ju toppen, men borde ju rimligtvis firas flera gånger om året. I och för sig tycker jag ju också att ”vänliga veckan”, som vi nu har framför oss kommande vecka, borde gälla hela året om. 😉 Boken har jag läst, lättläst och underhållande. Tack för smakbit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s