Januaris utmaningar.

En månad in i det nya året, och en månad med de nya spännande utmaningarna jag tänkt mig.

Får jag presentera_ LJUDBOKSUTMANINGEN2018

Jag har lyssnat på ljudböcker. Mer än jag trodde jag skulle, den här månaden.

229373109781460336335WEB.JPGCover-Coming-Soon.png

Stjärnklart av Lars Wilderäng är en realistisk bok om hur samhället säckar ihop när all elektronik förstörs. Den fick mig att vilja hamstra konserver och torrskaffning, börja odla potatis samt investera i vattenreningsfilter.. Jag beslöt mig för att ta en liten paus innan jag fortsätter i serien, för att inte fövandlas till en total prepper. (Vi här på landet är ändå hyfsat beredda på strömavbrott och andra kriser..)

Her Halloween treat och Her naughty holiday av Tiffany Reisz var väl ungefär som dom ser ut på pärmarna, en stunds het läsning/lyssning. Alltid värmande med lite kärlek och heta stunder så här i kalla januari. Rätt bra persongalleri också, även om hjälten i de båda böckerna kanske var mer än lovligt lika varann.

Tre stycken ljudböcker. Inte illa alls!

international-1751293_960_720

Min andra utmaning hade jag lite svårare att komma igång med, men det blev sedan en bok på originalspråket franska, och dessutom en som passade in i min FN-utmaning:

Långt från min far

Långt från min far av Véronique Tadjo. Hon kommer från Elfenbenskusten och boken skrevs på franska. Inte så pjåkig läsning heller, med Nina som kommer hem till sin fars begravning, och börjar fundera på familj och tillhörighet.

Japanska, nästa månads språk, lär jag inte kunna kombinera med ett nytt land till min FN-utmaning. Men det känns länge sen jag läste något japanskt. Murakamis böcker brukade jag gilla, men har inte läst någon på rätt länge, så där är en klar kandidat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s